Elu24 video! Ilmar Taska kirjanikukarjäärist: selleks, et asjad liiguksid, peab olema ka ise liikumises

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljaaegu nägi ilmavalgust Ilmar Taska filmilik esikromaan «Pobeda 1946», mis on eelkõige filmimehena tuntud sulesepa elus põnevat pööret tähendanud.

Lisaks sellele, et teos on hetkel Eesti ilukirjanduse top 10-s, on Taska kirjanduslik looming võitnud tähelepanu väljaspool kodumaa piire: värsket kirjanikku ootab ees romaaniesitlus Londoni suurimas raamatupoes Waterstones Piccadillyl Euroopa kirjandusfestivali raames ning varem avaldanud lühijutukogus „Parem kui elu“ ilmunud novell „Bannõi põiktänav“ on valitud Dalkey Archive Pressi prestiižsesse kogumikku «Best European Fiction 2016». Väärib ka äramärkimist, et jutustus on tõlgutud suisa hiina keelde!

Mis see on, mis ühe kirjandusteose nii menukaks teeb ja miks sai GAZi tehase inseneride ja disainerite loomingust - Pobedast - raamatukangelane? Vastused leiad videost, mis sai purki püütud Tammsaare Muuseumis Kadriorus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles