Simple Session 16 võitsid Aurelien Giraud ja Kevin Peraza

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. aprillil ning 1. mail Tallinnas Saku Suurhallis toimunud Simple Sessionil võidutsesid prantslasest rulataja Aurelien Giraud ning BMX-rattur Kevin Peraza Mehhikost, kes võitis Simple Sessioni ka 2013. aastal.

Rulasõidus tuli teiseks Kechaud Johnson USAst ja kolmandaks eelmise aasta võitja Robin Bolian Prantsusmaalt. BMXis sai hõbeda ameeriklane Nick Bruce ning pronks läks eelmisel aastal teiseks tulnud Mike Vargale Kanadast. 

Kokku võistles kvalifikatsioonides 66 BMX-ratturit ja 53 rulatajat 29st riigist, finaali pääses neist 15 rulatajat ja 20 BMX-ratturit. 

Nick Bruce, Kevin Peraza ja Mike Varga. Foto:
Nick Bruce, Kevin Peraza ja Mike Varga. Foto: Foto: Erlend Štaub

Eestlastel sedapuhku finaalidesse jõuda ei õnnestunud, kuid tulemused olid muljetavaldavad. Rulasõidus võistelnud 9 eestlasest saavutas parima tulemuse ehk üldarvestuses 22. koha läinud aastal finaali jõudnud Aleksandr Tubin. Eesti kaheksast trikiratturist tuli parimaks Simple Sessionil ainsa eestlasena korduvalt finaalis võistelnud Andres Lainevool, kes tuli 21. kohale ning jäi seega täpselt finaalijoone alla. Mõlemaid parimaid eestlasi tunnustas Swedbank eriauhinnaga.

Robin Bolian, Aurelien Giraud ja Kechaud Johnson. Foto: 
Robin Bolian, Aurelien Giraud ja Kechaud Johnson. Foto: Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Finaalidest tegi suurejoonelise ja põneva kommenteeritud teleülekande Red Bull TV, mis on järelvaatamiseks saadaval Simple Sessioni kodulehel www.session.ee ja Red Bull TV lehel. 

Simple Session tutvustas esmakordselt BMXi ja rulasõidu kõrval ka tõukerattasõitu, tuues kohale maailmas üha menukamaks kasvava ekstreemspordiala tipud, kelle päralt oli väljak pühapäeval pooleks tunniks enne rulafinaale. Kokku nägi sõitmas 9 oma ala tipp-tõukeratturit, nende seas neljal korral tõukerattatrikkide maailmameistriks kuulutatud 20-aastast Dakota Schuetzi USAst ning valitsevat maailmameistrit Jordan Clarki Suurbritanniast. Eestit esindas näidisala tugevas konkurentsis 2014. aastal Euroopa meistriks kuulutatud Roomet Säälik

Kõigi pealtvaatajate vahel loosis Simple Sessioni esitleja XDubai mõlemal võistluspäeval ühe inimese, kes võitis koos kaaslasega 3-päevase reisi Dubaisse, kus kinni on makstud nii lennud kui ka hotell ning lisaks kuulub paketti eksklusiivne võimalus kogeda Dubai vinget skateparki XGrounds ja kohtuda XDubai sportlastega. Sama auhinna said ka mõlema võistlusala võitjad. 

Simple Session 16 esitleb XDubai ning toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Detailsed tulemused on kirjas SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles