Maria Faust paneb Jazzkaare lõpukontserdil pealtvaatajad pedaalima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Faust
Maria Faust Foto: Promopilt

Täna lõppevale Jazzkaarele paneb kell 19:30 punkti Eesti rahvusvaheliselt tuntuima saksofonisti Maria Fausti spetsiaalselt selleks loodud muusikatsükkel “Velocipede”. Muusikat, videot ja kehakultuuri ühendava teose sünnis osaleb ka publik, vändates kaasa 15 saali paigutatud spinningrattal. Rõõmust ja õnnetundest kantud positiivse tooniga "Velocipede" on üles ehitatud interaktiivsel mosaiikmeetodil, kus igal kunstiliigil on oma sõna sekka öelda, mis suunal kogu lugu liikuma hakkab.

Maria Faust on Eesti helilooja ja saksofonist, enim tuntud oma suurte koosseisudega Maria Faust Jazz Catastrophe ja Maria Faust Sacrum Facere. Ta sai möödunud nädalal Danske Jazziauhinna ning on pälvinud mitmed Taani muusikaauhindu. Faust töötab ka väiksemates improvisatsioonil põhinevates koosseisudes ning tõuseb esile solistina, kes teeb koostööd ka elektrooniliste efektide, inimhääle ja ebatavalisemate instrumentidega nagu vee või laevamootori kasutamine instumendina.

Foto: Promopilt

Täna kell 16 esitleb oma uut plaati “Une meeles” Maarja Nuut, üks rahvusvaheliselt tuntumaid Eesti pärimusmuusika uuendajaid. Maarja Nuut miksib oma esinemistel  traditsioonist inspireeritud lood ja laulud luupimise, viiulimängu ja maagiliste heliefektidega; laul, pillimäng ja tants saavad üheks ning loovad atmosfääri unenäolistele mõtterännakutele.

Maarja on esimese Eesti artistina mänginud maineka maailmamuusika sündmuse WOMEX põhiprogrammis ning viimase aasta jooksul andnud kontserte Ameerikas, Kanadas ja mitmel pool Euroopas. Kevadel 2013 ilmus Maarja debüütplaat “Soolo”ning tema kontsertesinemised ja salvestused on pälvinud kiitust nii meil kui mujal.

Kokkuvõtteid Jazzkaar 2016 kontsertidest leiad SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles