Finaalides sõidavad favoriitidena Larry Edgar ja Chase Webb, Eesti parim trikirattur jäi napilt finaalist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimusid Tallinnas Saku Suurhallis Simple Session 16 kvalifikatsioonid, mis selgitasid välja need 15 rulatajat ja 20 BMX-ratturit, kes tänastes kell 13 algavates rula- ja kell 18 algavates BMX-finaalides võistlema hakkavad.

Foto: Gert Nõgu

Kokku võistles kvalifikatsioonides 66 BMX-ratturit ja 53 rulatajat 29st riigist, kellest siirduvad favoriitidena BMX-finaalidesse Larry Edgar USA, Mike Varga CAN ja Kevin Peraza MEX ja rulafinaalidesse Chase Webb USA, Aurelien Giraud FRA ning Kechaud Johnson USA.

Rulasõidus võistles 9 eestlast, kellest parima tulemuse ehk üldarvestuses 22. koha saavutas läinud aastal finaali jõudnud Aleksandr Tubin. Veel võistlesid: Kristjan Prik (29. koht), Toomas Seppänen (33. koht), Romario Siimer (36. koht), kristo Õismets (37. koht), Jarmo Kangro (39. koht), Rain Linemann (45. koht), Siim Sild (49. koht), Tim Prozorov (50. koht).

Foto: Gert Nõgu

Eesti kaheksast trikiratturist tegi parima soorituse Simple Sessionil ainsa eestlasena finaalis võistelnud Andres Lainevool, kes tuli 21. kohale ning jäi seega täpselt finaalijoone alla.

Ülejäänud kohalike BMX-ratturite paremusjärjestus oli järgmine: Talis Viirpalu (25. koht), Erik Orgo (36. koht), Martti Lainevool (41. koht), Rasmus Paimre (45. koht), Joosep Nilk (52. koht), Arto Arukuusk (53. koht), Enrico Orobko (55. koht).

Detailseid võistlustulemusi, finaalide stardiliste ning jooksvaid finaalide skoore saab vaadata Simple Sessioni punktiskooride tabelist SIIT!

Põhapäevastest finaalidest teeb eksklusiivselt suurejoonelise ja põneva kommenteeritud teleülekande Red Bull TV, mis on nähtav ka Simple Sessioni kodulehel www.session.ee

Foto: Gert Nõgu

Simple Session tuvustab esmakordselt BMXi ja rulasõidu kõrval Eestis viimastel aastatel populaarsust kogunud tõukerattasõitu, tuues kohale maailmas üha menukamaks kasvava ekstreemspordiala tipud, kelle päralt on väljak pühapäeval pooleks tunniks enne rulafinaale.

Kokku näeb sõitmas 9 oma ala tipp-tõukeratturit, nende seas neljal korral tõukerattatrikkide maailmameistriks kuulutatud 20-aastane Dakota Schuetz USAst ning valitsev maailmameister Jordan Clark Suurbritanniast. Eestit esindab näidisala tugevas konkurentsis 2014. aastal Euroopa meistriks kuulutatud Roomet Säälik.

Foto: Gert Nõgu

Kõigi pealtvaatajate vahel loosib Simple Sessioni esitleja XDubai mõlemal võistluspäeval ühe inimese, kes võidab koos kaaslasega 3-päevase reisi Dubaisse, kus kinni on makstud nii lennud kui ka hotell ning lisaks kuulub paketti eksklusiivne võimalus kogeda Dubai vinget skateparki XGrounds ja kohtuda XDubai sportlastega.

Simple Session 16 esitleb XDubai ning toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Festivalipassid on saadaval Piletilevis ning ühepäevased piletid kohapeal.

Simple Sessionit saadab läbi pika nädalavahetuse pöörane peoprogramm ööklubides ja peopaikades üle Tallinna. Vaata lisa Facebookist.

Pidevalt täieneva pildigalerii leiad SIIT!

TULEMUSED:

Jooksvad võistlustulemused leiad võistluse vältel SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles