Video: Miks värvivad Simple Sessioni BMX-võistlejad oma rataste pedaalid kuldseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõik Simple Sessionil nädalavahetusel osalevad võistlejad saavad Saku Suurhallis võimaluse kohapeal oma pedaalid kuldse spreivärviga üle võõbata. Miks?

Foto: Simple Session

Homme ja ülehomme, 30. aprillil ning 1. mail Tallinnas Saku Suurhallis toimuval BMX- ja rulavõistlusel Simple Session osalevad trikiratturid teevad kummarduse tänavu 4. veebruaril traagiliselt siit ilmast lahkunud BMX-legendile Dave Mirrale, kes 2007. aastal Simple Sessionil isegi võistles.

Foto: SCANPIX

41-aastane Dave Mirra (paremal) leiti ilmse enesetapu tagajärjel surnuna oma kodulinnast Greenville'ist.

Dave Mirra on võitnud X-Mängudel 14 kulda, 6 hõbedat ja 4 pronksi. Kokku 24 medaliga on ta X-Mängude medalitabelis teine Bob Burnquisti (27) järel. 2007. aastal käis Dave Mirra võistlemas ka Tallinnas toimunud Simple Sessionil, kus teenis välja pronksmedali.

Ratturikarjääri lõpetas Mirra 2011. aastal ning keskendus rallisõidule Subaru tiimis USA meistrivõistlustel. Dave Mirrast on tehtud ka BMX arvutimäng.

Foto: Martin Ilustrumm

otsiaalmeedias on aktsioon märgistatud hashtag'iga #GoldPedalsForMirra.

Vaata üleskutset Instagramis.

Simple Sessioni järelhüüe.

Täna toimuvad Saku Suurhallis treeningud. Võistlused lööb lahti laupäev, 30. aprill, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sõitjaid. Pühapäeval, 1. mail vallutavad pargi juba sõelale jäänud rulatajad ja trikiratturid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. 

Foto: Martin Ilustrumm

Kokku võtab sel aastal Simple Sessionist osa 135 BMX-ratturite ja rulatajat 30 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Simple Session tutvustab sel aastal esmakordselt BMXi ja rulasõidu kõrval Eestis viimastel aastatel populaarsust kogunud tõukerattasõitu, tuues kohale maailmas üha menukamaks kasvava ekstreemspordiala tipud, kelle päralt on väljak pühapäeval pooleks tunniks enne rulafinaale.

Foto: Martin Ilustrumm

Kokku näeb sõitmas 9 oma ala tipp-tõukeratturit, nende seas neljal korral tõukerattatrikkide maailmameistriks kuulutatud 20-aastane Dakota Schuetz USAst ning valitsev maailmameister Jordan Clark Suurbritanniast. Eestit esindab näidisala tugevas konkurentsis 2014. aastal Euroopa meistriks kuulutatud Roomet Säälik.

Kõigi pealtvaatajate vahel loosib Simple Sessioni esitleja XDubai mõlemal võistluspäeval ühe inimese, kes võidab koos kaaslasega 3-päevase reisi Dubaisse, kus kinni on makstud nii lennud kui ka hotell ning lisaks kuulub paketti eksklusiivne võimalus kogeda Dubai vinget skateparki XGrounds ja kohtuda XDubai sportlastega. 

Vaata videot!

Simple Sessioni kava ja muud sündmused leiad SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles