«Õhtusöök viiele»: Erich Krieger pakkus külalistele toorest liha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich ja Agnes
Erich ja Agnes Foto: TV3

Kolmapäevases saates «Õhtusöök viiele» võttis toitude valmistamise enda peale laulja Erich Krieger. Külaliste plaanid lõi sassi võimas looduskatastroof, mistõttu tuli seltskonnal öö veeta ühise katuse all. Suhted osaliste vahel muutusid pingeliseks.

Erich Kriegeri näol on tegu mehega, kelle mahlast lauluhäält on kuulnud iga eestlane. Kes siis ei tunneks une pealt ära «Viimse reliikvia» tuntud laule Kriegeri esituses? Muheda jutuga jõumees mängib osavalt kitarri ja seetõttu võib teda lugeda tõeliseks naistemagnetiks. Siiski on ta pühendunud vaid elukaaslasele Liiale, kelle näpunäidete järgi valmivad saates «Õhtusöök viiele» ka Erichi road.

Erich sai külalistelt 41 punkti 48st.

Retseptid

I EELROOG

Boeuf a la tartar

400 g veise sisefileed
4 vutimuna
purk adžikakastet
tomatikaste
küüslauku
sibulat
hapukurki
kappareid
vürtsikilu
soola ja pipart
tabascot
basiilikut
peterselli
röstsaia

Valmista sisefileest hakkliha. Maitsesta hakkliha tugevalt soola ja pipraga. Lisa pressitud küüslauku, hakitud sibulat, kappareid või hapukurki. Sega mass läbi lusikatäie adžikakastme ning tomatipastaga ning maitseainetega. Vormi kätega biifsteek, aseta see taldrikule, vajuta keskele lohk ning pane sinna toores munakollane. Kes soovib, võib lisaks võtta veel vürtsikilu. Söö kohe praetud saiaga.

II EELROOG

Mozzarellasalat

500 g mozzarellat
500 g kirsstomateid
oliiviõli
soola, pipart
tilli
balsamicot

Sega kausis mozzarellakirsid ning kirsstomatid ning vala peale oliiviõli ja raputa soola-pipart. Sega salat korralikult läbi ning aseta taldrikule salatilehele.

Kaunista balsamicoga.

PEAROOG

grillitud lõhe veinikastmes
1 kg lõhefileed
2 porgandit
1 sibul
tilli
1 pk vahukoort
1 pudel valget veini
kalapuljongit

Aseta fooliumisse umbes 200-grammised lõhefileetükid ning kata need tükeldatud porgandi, sibula ja tilliga. Vala juurde vahukoor ja sortsuke valget veini. Lisa maitseaineid. Küpseta kala 185-kraadises ahjus 12 minutit. Serveeri kartulipüreega.

MAGUSTOIT

Meekook mustikamelbaga

1 kg magusat muretaignat
2 pakki hapukoort
300 g mett
ämma keldrist pärit mustika toormoosi

Rulli tainas laiali. Küpseta kõik põhjad eraldi 200 kraadi juures ahjus kuldseks. Lõika kihtide servad kohe pärast ahjust väljavõtmist sirgeks, sest pärast jahtumist muutuvad lehed rabedateks. Servadest tee puru, millega katad koogi küljed ja raputad peale. Enne koogi kokkupanemist peavad olema põhjad jahtunud. Sega hapukoorest ja mees kokku kreem ning jaota kihtide vahele hapukoorekreemi, peale ja servadele puista koogipuru. Hoia enne serveerimist vähemalt 12 tundi jahedas. Serveeri ämma keldrist pärit purustatud mustika toormoosiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles