Simple Session vol. 5 - Rohkem BMX- ja rulaparke Tallinnasse!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. aprillil ning 1. mail toimub Tallinnas Saku Suurhallis üle maailma jälgitav suurejooneline BMX- ja rulavõistlus Simple Session.

Foto: Martin Ilustrumm

Simple Session tutvustab sel aastal esmakordselt BMXi ja rulasõidu kõrval Eestis viimastel aastatel ka hoogsalt populaarsust kogunud tõukerattasõitu, tuues kohale maailmas üha menukamaks kasvava ekstreemspordiala tipud, kelle päralt on väljak pühapäeval pooleks tunniks enne rulafinaale.

Elu24 reporterid käisid reede pärastlõunal Saku Suurhallis uudistamas, kuidas ettevalmistused ja soojendustreeningud nädalavahetuse põnevateks mõõduvõtmisteks kulgesid. 

Elu24 püüdis soojendusplatsilt kinni Tartu rulataja Romario Siimeri, kes osaleb ise laupäevasel rulavõistlusel ja elab loomulikult kaasa ka Eesti ühele parimale rulatajale, Aleksandr Tubinile, kes samuti pärit Tartust.

Romario, kas eesti poistel on tänavu üldse võiduvõimalusi?

Loomulikult on. Kui kõik läheb ideaalselt kümnesse ja tuleb hästi välja, siis alati on. See võib loomulikult oleneda ka tähtede seisust, sest olgem siiski ausad, et ega eestlastel seda võistlust nii väga lihtne ka võita ei ole. Aga finaali, miks mitte. Alati!

Aga miks me eestlased oleme nendes võistlustes siiski muu maailmaga võrreldes suht nõrgad?

Need võistlejad, kes siia Simple Sessionile tulevad mujalt maailmast, nemad saavad harjutada skate-parkides praktiliselt iga päev. Meie poistel, tüdrukutel pole lihtsalt kohti kus harjutada.

Vaadake kas või Tallinna linna, kus on kesklinnas üks imeväike rulatamise koht Politsei Pargis. Sinna noored, kes sooviksid peale kooli vabas õhus rulatada või rattaga trikke teha, lihtsalt ei mahu. Kümned noored seisavad järjekorras, et saaks natukenegi rämbil sõita. 

Linn peaks rohkem väärtustama noorte tahet sporti teha. Tallinna Vabaduse Väljak seisab lageda ja tühjana, võiks ju selle üheks suveks kas või teha skatepark`igs ja vaataks mis juhtuks. Kindlasti istuks paljud noored vähem arvutite taga või hängiks ostukeskustes.

Peetri mõisa lähistele Jüris ehitati küll üks sisepark Spot of Tallinn, aga iga päev pole võimalik lihtsalt nii kaugele sõita ja ka see on ülerahvastatud. Eelnevalt tuleb isegi sõiduaeg broneerida. See näitab, et selliseid kohti noortele on liiga avähe. 

Vaata meeleolukat videot!

Simple Sessioni kohta leiad lisaks infot SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles