Ott Kiivikas võistleb koos oma 8-aastase tütrega kulturismis ja fitnessis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas.
Ott Kiivikas. Foto: Team-Andro.com

Lisaks paljudele teistele kõrgetasemelistele sportlastele astub Eesti karikavõistlustel kulturismis ja fitnessis üles Ott Kiivikas ning tema 8-aastane tütar Emilia Kiivikas. 

Homme toimuv võistlus on Emilia jaoks esimese võistlusega kodupubliku ees ning isa ja tütre jaoks esimeseks võistluseks ühel laval. 

Eelmisel nädalavahetusel tegi Emilia oma debüüdi Läti lahtistel meistrivõistlustel, kus ta võitis kuldmedali. 

Laste fitness on fitnessiala, kus võtmesõnadeks on terve ja sportlik välimus. Vabakava koosneb akrobaatika- ja tantsuelementidest, kõige enam hinnatakse jõuelemente, mis moodustavad  2/3 punktiskoorist. Kohtunikud ei hinda laste lihasmassi, vaid sportlikku ja tervet keha ning üldiseid keha proportsioone.

Kulturismis on eesmärgiks maksimaalne lihasmassi arendamine, olles sealjuures proportsionaalne ja esteetlik. Lihas peab olema rasvavaba, reljeefne ja detailiderohke. Võistlustel hinnatakse kahes voorus, millest 2/3 punktiskoorist moodustab kehavoor ning 1/3 vabakava.   

Üritus toimub 30. aprillil kell 11 Salme Kultuurikeskuses. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles