Triin Tulevi elulooraamat läks hävitamisele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tulev esitles raamatut "Elus"
Triin Tulev esitles raamatut "Elus" Foto: Erlend Štaub

Ajakirjade Kirjastus korjas lettidelt Triin Tulevi aasta aega müügil olnud elulooraamatu «Elus», saatis selle hävitamisele ja kirjutas kahju korstnasse ja seda ilma kohtuotsuseta.

Postimees kirjutab, et Eestis seni ainukordse sammu taga oli kirjastust ähvardanud hagi, sest raamatu üks põhilisi asjaosalisi, Tulevi endine elukaaslane ja naise peksmises süüdi mõistetud Rasmus Vesiloo väidab, et Tulev on tema kohta raamatus korduvalt valetanud.

Ajakirjade Kirjastuse tegevjuht Tõnu Väät ütleb, et Tulevil on ilmselt võimatu tõestada, et Vesiloo oli ühes või teises episoodis tarvitanud narkootikume või Vesilool siis omakorda vastupidist.

«Triin Tulev ütleb, et kõik on tõsi; Rasmus Vesiloo ütleb, et midagi pole tõsi. Ka juristide hinnang oli, et need faktid seal on väga raskesti tõestatavad,» ütles Väät.

Selle asemel, et vaidlustatud faktid kohtus selgeks vaielda, loobus kirjastus autorit ja raamatut kaitsmast ning sõlmis Vesilooga kokkuleppe, mille järgi kutsutakse poodidest 1000-eksemplarine tiraaž tagasi ja antakse Vesiloole üle, kes need paberipurustajasse saadab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles