Ansambel Naised köögis lähevad oma esimesele suvisele kontsert-ringreisile

Meisi Volt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne Plaat 2016
Kuldne Plaat 2016 Foto: Erlend Štaub

Enne jaanipäeva annab ansambel Naised köögis Eesti kauneimatel suvelavadel üheksa kontserti. Tegu on ansambli esimese suvetuuriga, kus kõlavad laulud peamiselt nende esimeselt, hiljuti Kuldse plaadiga pärjatud debüütalbumilt “See pole ainult sääskede ja siilide öö”. Lisaks lubavad nad kontsertreisil esmakordselt publiku ette tuua mitmed uued lood, mida seni vaid köögis harjutatud.

“Meie laulud on suurest armastusest ja igatsusest, kuid samavõrd on need ka humoorikad ja sotsiaalkriitilised lood, mis toovad esile põhimõttelisi arusaamatusi naiste ja meeste vahel. Need on laulud endast lugupidavale naisele ja suure südamega mehele,” kirjeldavad Naised köögis ühist loomingut, mis on suures osas valminud üksteise köökides koos mõnusalt aega veetes. 

“Meie laulude tulised teemad tulevad elust enesest. Keegi meist räägib mõne loo või põrkame ootamatult kokku mingi nähtusega, mis meid kõiki puudutab, ja laulusõnad hakkavadki sündima. Meie lood on lihtsad ja kannavad endas uuemate rahvalaulude meelelaadi, neid saavad kaasa laulda kõik, kes soovivad,” leiavad Naised köögis. 

Ansambli liikmed said kokku mõni aasta tagasi, kui kõik neli elasid lähestikku Viljandi vanalinnas. Ansamblis laulavad ja mängivad pilli Sofia Joons, Kristiina Ehin, Katrin Laidre ja Kairi Leivo.

Kontserdid toimuvad:

13.06. Kõue mõisa suvelava

14.06. Viimsi Rannarahva muuseumi õu

15.06. Pärnaõie talu (Elva külje all)

16.06. Lohusalu sadam

17.06. Vihula mõisa suvelava

18.06. Reiu Puhkekeskuse suvelava

19.06. Luunja Roosiaed

20.06. Viljandi Kaevumäe lava

21.06. Varbola maalinn

Piletid müügil 28. aprillist Piletilevis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles