Eestis toimub Baltikumi suurim burleski show-õhtu, mis võõrustab seekord ka maailma hinnatumaid burleskiartiste

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltikumi suurim burleski show-õhtu Sticky Nipples Revue tuleb taas juba 13. mail ning seekord suuremana kui kunagi varem.

Lisaks meie kohalikele artistidele esinevad show'l välismaised burleskimaailma tipptegijad Kitten LaRue ja Lou Henry Hoover ehk duo Kitten n’ Lou.

Ameerika Ühendriikidest pärit duo on vallutanud lisaks lavalaudadele üle maailma sellel aastal ka rahvusvahelise Burlesque Top 50 artistide nimekirja esimese koha, esinenud koos Lady Gagaga ning pälvinud palju auhindu. Kitten n’ Lou on tõusnud globaalseks publiku lemmikuks tänu just neile omasele stiilile, mis ühendab Broadway stiilis tantsu, julge paljastuse ning mängulise huumori. 

Foto: SFE/SOLARPIX.COM

Lavale astub ka üks oodatumaid esinejaid Soomest – Bettie Blackheart, keda võib vaieldamatult nimetada Soome ja Eesti burleski emaks.

Tal on hindamatu roll burleskimaastikul nii esineja, õpetaja kui ka üritustekorraldajana. Bettie Blackheart on ka üks vähestest tule-tassel'ite keerutajatest terves Euroopas.

Esmakordselt toimub Sticky Nipples Revue CatHouse'i kontserdisaalis, kuhu oodatakse varasemast suuremat publikut.

Etendus toimub kolmes vaatuses, kahe vaheajaga. Show'd on võimalik vaadata teatristiilis pingiridadelt. See on õhtu täis sensuaalset huumorit, värvikaid show-elamusi, sädelevat glamuuri ning väikeseid üllatusi.

Lisaks traditsiooni kohaselt premeerime kahte kõige silmapaistvama kostüümiga külalist publikust burleskiteemaliste kingikottidega. Ürituse dresscode on Over the Rainbow ehk sobib kõik maagiline, sädelev ja ebamaine.

Baltikumi suurimat burleski-show'd korraldab meie kodumaine MTÜ Burlesque Estonia, mis tegutseb 2013. aastast ning tänaseks on korraldanud mitmeid ülimenukaid burleskiõhtuid üle Eesti, millest enim tuntud ongi Sticky Nipples Revue. Lisaks on Burlesque Estonia liikmed juba aastaid käinud esindamas Eesti burleski ka välismaal nii burleski-show'del kui ka festivalidel (Soomes, Rootsis, Poolas ja Saksamaal).

Burlesk on etendusekunst, mida võib pidada ka pikantsete detailidega muinasjutuks täiskasvanutele, kus artist esitab laval lugu kostüümiga. Need lood võivad olla väga võrgutavad ja luksuslikud, lõbusad ning naljakad või hoopis müstilised ning ebamaised. Burlesk on eneseväljenduse vorm, mis julgustab naisi üle maailma tundma rõõmu iseendast ning oma kehast. Vaatajetele pakuvad show'd aga tõelist elamust ja palju silmailu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles