Kersna astus Playboy teenistusse

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskes Playboy numbris ilmus 
Vahur Kersna usutlus ärimees Urmas Sõõrumaaga.
Värskes Playboy numbris ilmus Vahur Kersna usutlus ärimees Urmas Sõõrumaaga. Foto: Marina Puškar/montaaž

Eesti hinnatumaid ajakirjanikke Vahur Kersna, kes ilmutas värskes Playboys oma esimese trükiproovi – usutluse ärimees Urmas Sõõrumaaga –, on andnud maailmakuulsale meesteajakirjale nõusoleku edaspidigi selle lehekülgedel üles astuda.


Kersna rääkis Postimehele, et tal ei ole üldsuse silmis paljaste tüdrukute piltidega kuulsaks saanud väljaandes põrmugi piinlik esineda, sest see on ajakiri, kus on läbi aegade võtnud sõna paljud nimekad kirjamehed, nende hulgas üks tema lemmikuid Kurt Vonnegut.



Lisaks temale on Playboys oma loominguga esinenud James Bondi looja Ian Fleming, ulmekirjanikud Ray Bradbury ja Arthur C. Clarke, kurikuulsa «Lolita» autor Vladimir Nabokov, Kanada feministlike kalduvustega romaanikirjanik Margaret Atwood jpt.



«Mul ei ole midagi Playboy vastu, sest seal esinevad kõige kõvemad staarid,» rääkis Kersna, kes juhib sel hooajal Kanal 2s sarja «Selgeltnägijate tuleproov». «Meil aga valitseb veel Nõukogude ajast pärit eelarvamus, et tegu on kõlvatusega.»



Ta tunnistas tõehetkel, et ilusad tüdrukud, kelle pilte Playboy ridamisi avaldab, on ju samuti head vaadata, kui nad on esteetiliselt esitatud. Seda nad Playboys on.



Playboy tegevtoimetaja Tiina Kruus ei üritanudki peita heameelt, et on suutnud Kersna kaasautoriks värvata. Samas ei varjanud ta ka tõsiasja, et kirjalikku lepingut tal Kersnaga ette näidata pole, ent avaldas veendumust, et suusõnalinegi kokkulepe osutub vettpidavaks.



Ühtlasi lootis Kruus, et ta suudab juba ajakirja järgmiseks, novembri numbriks leida uue tegelase, kelle intervjueerimine võiks Kersnat inspireerida, nii et tema usutlusi saaks lugejad leida edaspidi iga kuu. Kersna Sõõrumaa-loo kohta ütles ta: «Playboyd see kaunistab küll täiesti.»



Siiski ei söandanud Kruus prognoosida, kui palju aitab Kersna-suguse tuntud ajakirjaniku palkamine kaasa 10 000-lise tiraažiga Playboy müügiedu suurendamisele.


Need andmed selguvad heal juhul viie nädala pärast, kuid selgi juhul tuleb tegevtoimetaja sõnul arvestada, et läbimüüki ei mõjuta üksnes Kersna nimi, vaid ka näiteks kaanestaar, kelleks sedapuhku on Raadio 2 saatejuht ja Kanal 2 reporter Carola Madis, kes möödunud nädalal sõitis California päikese alla puhkama. Teistel andmetel ka Hollywoodi staare intervjueerima.



Kersna ei tikkunud samuti oma tähtsust Playboy kaasautorina ületähtsustama, märkides edasise koostöö kohta: «Eks nad toimetuses vaatavad, kas ajakiri minuga müüb või kirjutavad lugejad neile, et vähem Kersnat ja rohkem tüdrukuid.»



Kruus kinnitas siiski, et Kersna on ajakirja vaieldamatult suurim ja tuntuim nimi, kellega staarikaliibrilt on võrdsed vaid need, kes istuvad tema vastu, et talle intervjuud anda.


Postimehel õnnestus välja nuhkida, et Playboy läbirääkimistel Kersnaga tuli jutuks ka võimalus, et «Pealtnägijaga» üle Eesti kuulsaks saanud telemees asub koguni ajakirja peatoimetajaks.



Kui Postimees Kersnalt selle kohta aru päris, vastas ta, et oli ohates Playboylt küsinud, miks küll ei tulnud ajakiri oma pakkumisega tema jutule 20 aastat tagasi, mil tema pidi, mikrofon näpus, mööda Põlvamaa põlde jooksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles