Prantsuse moslemist poeomanikku trahviti seksistliku lahtiolekuaja eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaal sai trahvi moslemist poeomanik, kuna mehed ja naised ei saanud samal ajal poodi külastada, vaid erinevatel päevadel.

Bordeaux`s tegutseval poeomanikul Jean-Baptiste Michalonil  tuli seksistliku lahtiolekuaja eest maksta 500 eurot trahvi, kuna selline korraldus on Prantsuse seadusega vastuolus, edastab The Local.

Michalonist sai moslem 2012. aastal, kuid 2015. aastal tekitas ta oma kodulinnas skandaali, pannes poe uksele sildi, mis näitas, millisel ajal teenindatakse mehi ja millisel ajal naisi.

«Õed» on poodi oodatud laupäeviti ja pühapäeviti, «vennad» aga argipäeviti.

Poeomanik loobus sellest plaanist, kuna sai palju negatiivset tagasisidet.

«Oleme rõivakauplus. Üks pikaajaline naisklient külastas poodi vaid siis, kui mu naine teenindas ja see viis mu mõttele, et miks mitte rakendada meestele ja naistele erinevaid teenindusaegu,» lausus poeomanik.

Michaloni advokaat Tristram Heliot teatas, et ta klient sai aru, et sellised seksistlikud lahtiolekuajad ja sugude eristamine on taktutu ja mõttetu.

Nii linnajuhid, poliitikud kui Bordeaux peaimaam Tareq Oubrou mõistsid erinevad teenindusajad hukka.

«Juba iidsel ajal käisid kõik inimesed koos turul, see on imelik, et nüüdisajal midagi sellist tehakse,» lausus imaam.

Bordeaux linnapea Alain Juppé edastas Twitteris, et meeste ja naiste jaoks erineva lahtiolekuaja kehtestamine on diskrimineeriv.

Bordeaux aselinnapea Marik Fetouhi teatel ei soovi Euroopas elavad moslemid erikohtlemist ega ka seda, et mehed ja naised peaksid sisseoste tegema erinevatel aegadel. Millegi sellise nõudmine või neile kaela määrmine jätaks moslemitest halva mulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles