Video: kuidas karu oli põdrajahil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru
Pruunkaru Foto: SCANPIX

Rootslasel õnnestus videole jäädvustada, kuidas Põhja-Rootsis ajas pruunkaru lumisel maanteel kaht põtra taga.

28-aastane Husse Jan oli esmaspäeval sõitmas Bräckest Sollefteåsse, kui talle jäi kolm metslooma silma ja ta haaras nutitelefoni, et neist pilte ja video teha, edastab The Local.

«Tahtsin saada põtradest kenad fotod. Sõitsin lähemale ja sain aru, et üks loomadest on hoopis karu, kes ajas kahte põtra taga. Siis jõudis mulle kohale, kuidas looduses asjad käivad,» lausus mees hiljem meediale.

Ta tegi karu põdrajahist nii video kui pildid ning pani need sotsiaalmeediasse. Seal said need kohe populaarseks ning tal tuli teisipäeva  pärastlõunal tegeleda ajakirjanike küsimustele vastamisega.

«Olen avatud ja jutukas tüüp, vastasin kõikidele küsimustele, millele osakasin, kuid oli ka neid, millele ei osanud,» lausus mees.

Rootsis elab umbes 2700 pruunkaru, olles seal arvukuselt suurim kiskjate kogukond. Isased karud võivad kaaluda kuni 250 kilogrammi, emased vähem. Tavapäraselt hoiavad karud inimestest ja asulatest eemal.

Ånges elava mehe arvates ei näe ta enam kunagi sellist ebatavalist vaatepilti.

«Viibin sageli looduses, kuid kolme looma nägemine korraga oli ebatavaline,» teatas Jan.

Karu loobus põtrade tagaajamisest kui kuulis Jani automürinat ja põdrad pääsesid eluga.

Teada on, et siledal pinnasel suudab hea tervise juures olev põder joosta karust kiiremini, võides saavutada maksimumkiiruseks 50 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles