“Laulukarussell” toob lavale tosin finalisti

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse poiss Jaan Marten Pukk esitab finaalis naljalaulu “Neli pruuti”.
Paikuse poiss Jaan Marten Pukk esitab finaalis naljalaulu “Neli pruuti”. Foto: ETV arhiiv

Laupäeva õhtul toimub Pärnu kontserdimaja suures saalis laste laulukonkursi “Laulukarussell” üleriigiline finaal, kus esinevad Eesti parimad kolme- kuni 13aastased lauljad.

Kuulajail palutakse saalis kohad sisse võtta veidi varem, sest kontsert läheb eetrisse otseülekandena.

Valitakse tippartist

Eesti Televisiooni lastesaadete toimetuse juht Margus Saar tõdes, et selleaastane “Laulukarussell” on läinud täitsa toredasti. “Meile meeldib, et on suur hulk nii loomulikult ja särasilmselt laulvaid lapsi ja nad tulevad nii tuntud laulustuudiotest kui täiesti tavaliste lauluõpetajate käe alt,” rääkis Saar. Lisades, et kontserdid olid päris meeleolukad, ent kahjuks ei mahtunud kõik, mis seal juhtus, täielikult saatesse.

Pärnu on finaali paik seepärast, et see pole Tallinn. “Kõik, mis tähtis, ei pea toimuma pealinnas. Pärnu kontserdimaja on paraja suurusega ja publik loodetavasti niisama kaasaelav kui poolfinaali kontserdil,” avaldas Saar.

Lastesaadete toimetuse juht märkis, et finaali þürii on niisama esinduslik kui poolfinaalides, teiste seas kuuluvad sinna pärnakatele tuttavad Liisi Koikson ja Sepo Seeman. Finaliste valisid hindajad alates pedagoogidest ning lõpetades tegevlauljatega. “Me palusime kuulata kõiki lapsi kogu oma vanuserühma ulatuses, olenemata sellest, kummas poolfinaalis laps laulis. Nii oli þüriil ülevaade kogu vanusegrupist ja valimine sellevõrra selgem,” selgitas Saar.

“Laulukarussell 2010” žürii valib oma ühe lemmiku igast vanuserühmast ning televaatajad otsustavad saate võitja telefonihääletuse teel kõigi 12 finalisti hulgast. “See on selle õhtu otsus ja tuginedes eelnenud aastate kogemusele, võib veendunult öelda, et kindlasti on meie lavade tulevased tippartistid nende 12 laulja seas,” lõpetas Saar jutu.

Finaalis on 12 parima Eesti laulja hulgas pärnumaalane Jaan Marten Pukk. Kümneaastane poiss õpib Paikuse põhikooli 4. klassis, peale selle Pärnu muusikakoolis klaverit ja trumme. Jana Tringi erakoolis käib ta laulutunnis ja bändiproovis.

Ainus finalist Pärnumaalt

Lauluõpetaja Jana Tringi sõnade kohaselt on Jaan Marten hästi asjalik, intelligentne ja musikaalne. “Tema puhul võib kõrvaltvaataja arvata, et kõik tuleb niisama ja pingutamata. Tegelikult on seal taga suur töö,” iseloomustas Trink.

Jaan Marten mäletab, et esines lauludega juba kolme-nelja-aastaselt lasteaias. “”Laulukarussell” on olnud lõbus ja konkurents kõva. Ma ei pabista. Läheb, nagu läheb,” arvas poiss. Ta astub finaalis üles naljalauluga “Neli pruuti”.

Laululapsi saadab ansambel Urmas Lattikase juhatusel. Laval näeb külalisena nii klassikalise kui popmuusika artiste.

Kontserte juhivad Andero Ermel Tallinna linnateatrist ja Meelis Kompus Eesti Rahvusringhäälingust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles