Täna Radaris: Süstlavahetuspunktis käiakse luksusautodega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kõrvits tööpäeva hommikul paigutamas omale kohale kasutatud süstalde tünni.
Robert Kõrvits tööpäeva hommikul paigutamas omale kohale kasutatud süstalde tünni. Foto: Pressimaterjalid

«Siin on väga rikkaid inimesi. Uskuge mind!» räägib kümme aastat fentanüüli ja muid psühhotroopseid aineid süstiv keskealine vene mees. Ta on tulnud süstlavahetuspunkti ja toonud endaga kaasa 27 kasutatud süstalt.

Juba aasta otsa räägitakse, et süstitav narkootikum fentanüül ei ole ammu enam paadunud narkomaanide pärusmaa. Esimest korda näitab tänane Radar avalikkusele kaadreid, mis kinnitavad, et fentanüül on tõepoolest imbunud kõikidesse ühiskonna kihtidesse. Nimelt käis Radari ajakirjanik Robert Kõrvits kolm päeva süstlavahetuspunktis abis ja õppis sealset klientuuri tundma. Iga päev sattus punkti külastama ka mõni klient luksusautoga.

Keskealine süstiv narkomaan räägib Robertile, kuidas rahakad kliendid temaga ühendusse astuvad. «Siin käivad kõrgematest seltskondadest inimesed, mul endalgi selliseid tuttavaid. Nad tahavad, et nende maine ja autoriteet ei kannataks. Seepärast kasutavad minusuguste abi. Aitan neil uimasteid saada... ja süstlaid, et nemad pildile ei satuks,» räägib narkomaanist ehitaja.

Ta ise käib Erika tänava süstlavahetuspunktis keskmiselt 3 korda kuus ja toob kaasa 25-100 kasutatud süstalt.

Põhiline, kes siin punktis käib, on fentanüüli süstiv narkomaan. Aga tema klassikaline stereotüüp on lagunemas, ütleb meile süstlavahetuse osakonda juhtiv Indrek Kalikov, kes on seal töötanud juba kaheksa aastat.

«Kui enne oli see rohkem venelaste probleem, siis praegu on ümberringsed koolilapsed, kes alustavad fentanüüli tarvitamist, sest nad ei pea seda süstima alguses. Fentanüüli saab suitsetada, aga rahaliselt jääb kitsaks suitsetada ja tuleb hakata süstima,» selgitab Indrek Kalikov, et suitsetades on fentanüüli kaif nõrgem kui süstides.

Mismoodi kulgeb elu süstlavahetuspunktis ning milliste autodega sinna kohale sõidetakse, seda vaadake täna õhtul Radarist kell 20.30 Kanal 2-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles