Kommentaar Hiinast: Kas Trad.Attack valmistas pettumuse või andis parima kontsertelamuse?

Irene Tambek
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugejafoto

Vanasõnale «Igas sadamas on üks eestlane» on tõestuseks kaks eestlast, kes elavad Zhuhai-nimelises linnas ja käisid kaasa elavamas meie folkbändile Trad.Attackile!

Zhuhais, kus elab tagasihoidlikult 1,3 miljonit inimest, esines meie oma bänd Trad.Attack rahvusvahelisel muusikafestivalil  Beishan World Music, mis toimub igal apriilil. 

Foto: Lugeja foto

Trad.Attacki kontserdil, mis toimus Beishan teatri sisehoovis, oli eestlaste sõnul rahvast palju: «Hiinlastele väga meeldis nende kontsert. Nad on lives ikka uskumatult lahedalt.» 

Trad.Attack tekitas eestlastes koduse tunde. «Nad olid isegi mõned hiina keelsed väljendid ära õppinud. Kogu see hoov, kus see kontsert toimus ei olnud üldse nagu Hiiina, õhkkond oli väga folk, ning meenutas Viljandit ja folgifestivali.» 

«Autogrammide jagamisel oli väga hästi näha, et kontsert hiinlastele ikka väga meeldis,» räägib eestlanna ja lisab: «Mul oli igatahes väga väga meeliülendav tunne.»

Kui bänd andis tuuri esimese kontserdi Beishan Maailmamuusika Festivalil Zhuhais, siis edasi liigutakse Pekingisse ja Shanghaisse, et anda kontserte Eesti Päevadel, Sound of the Xity ja Strawberry Music Festivalil. Viimasel, Hiina ühel suurimal festivalil astub Trad.Attack! üles teiste seas maailmakuulsate nimedega nagu Prodigy ja Disclosure. Aasia tuur lõpetatakse Lõuna-Koreas kontsertidega kahel festivalil Soulis ja Daegus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles