Galerii ja video: Jazzkaarel astus üles gruuviorkester Trump Conception

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Trump Conception on jazzi, funki, jazzroki ja maailmamuusika piirimail mängiv kümneliikmeline gruuviorkester. Kollektiivi liider ja lugude autor on bassimängija Janno Trump. Bändi kutsus ta kokku 2015. aasta kevadel ning nüüd, täpselt aasta hiljem, valmib nende esimene album nimega «One».

25-aastane bassist Janno Trump lõpetas 2012. aastal G. Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli basskitarri erialal, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia jazzosakonnas täiendab ta end bakalaureuseõppes. Tänu oma muusikutest vanematele on ta pillimängu ja muusikaga olnud seotud kogu oma teadliku elu. Heliloominguga hakkas kitarrist tõsisemalt tegelema Otsakoolis, kus tema kompositsioonid pälvisid kahel U. Naissoo nimelisel loomingukonkursil auhinnalise koha. Tema bassimäng on aastate jooksul toetanud väga erinevaid jazz- ja popartiste nii nende plaatidel kui kontsertidel. Nüüd on küpseks saanud bassisti esimene päris oma sooloprojekt, Trump Conception. Janno Trumpi muusikat aitavad publikuni tuua üheksa head kolleegi, kellega tema muusikutee on aastate jooksul ristunud ning kes kõik kuuluvad vaieldamatult Eesti jazzi noorema generatsiooni tipptegijate hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles