Urmas Sõõrumaa kamina kohal ripub «Põrgu»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa asutas turvafirma ESS enam kui 17 aastat tagasi..
Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa asutas turvafirma ESS enam kui 17 aastat tagasi.. Foto: Toomas Huik.
Suurärimees Urmas Sõõrumaa on suur kunstiarmastaja. Tema varasalves on umbes 800 maali, hulk skulptuure ja ohtralt hõbedat ning väärtuslikku mööblit.

Playboyle antud intervjuus räägib ärimees uhkusega oma suurest kunstilembusest ja kinnitab, et kunst on ka väga hea investeering.

Sõõrumaa kabineti seinte ääres seisab põrandal reas viis legendaarse Vene kunstniku Aivazovski teost. Kas need on ka ehtsad, seda mees siiski ei kinnita ega lükka ka ümber.

Mehe töötoas ripub aga kaks kaheldamatut originaali, Konrad Mäe «Itaalia maastik»«Vagatsejad». Mehe arvates pole nende kummagi hind alla miljoni. ja Eduard Wiiralti

Veel lisab Sõõrumaa Playboyle antud intervjuus, et tal on kokku umbes 800 maali, millest paarsada on head, paarkümmend väga head ja ülejäänu suhtes toimub veel arendustöö.

Hetkel on Sõõrumaa elamispind 270 ruutmeetri suurune. Mehe enda sõnul on see tänapäeva mõistes suhteliselt tagasihoidlik elamine. Toad on seal täis klassikalist Wiiraltit. Umbes neljakümne töö ringis. Aukohal ripub Wiiralti «Põrgu».

Kuigi Wiiralti tööd on väärt kunst tunnistab mees, et mitte kõikide suure kunstniku tööde energeetikaväli pole kahjuks eriti hea ning et vanaaegsete maalide keskel tunneb ta end tunduvalt paremini.

Väidetavalt plaanib mees Rotermanni kvartalisse rajada oma kunstimuuseumi. Tema arvates seisab liiga palju head kunsti erakogudes. Selle asemel võiks omanikud oma aardeid hoopis tema muuseumis tuulutada.

Pikemat intervjuud Urmas Sõõrumaaga loe oktoobrikuu Playboyst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles