Sel nädalavahetusel toimub Saku Suurhallis üle maailma jälgitav ekstreemspordifestival Simple Session

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Sessioni pre-party
Simple Sessioni pre-party Foto: Simple Session

30. aprillil ning 1. mail toimub Tallinnas üle maailma jälgitav suurejooneline BMX- ja rulavõistlus Simple Session.

Foto: Simple Session

Täna hommikul algas kibekiire ning ööpäevaringne ehitustöö, mille tulemusena kerkib Saku Suurhalli hiigelsuur skatepark, mille rämpidel asuvad trikke tegema 140 võistlejat enam kui 30st riigist.

Maailma tipprulatajate ja BMX-ratturite seas läheb mõlemal alal platsile ka üks naisvõistleja: rulas korra juba Simple Sessionil võistelnud 23-aastane brasiillanna Leticia Bufoni ning BMXis tõusev 14-aastane talent Hannah Roberts.

Võistlused lööb lahti laupäev, 30. aprill, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sõitjaid. Pühapäeval, 1. mail vallutavad pargi juba sõelale jäänud rulatajad ja trikiratturid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Võistlustele eelneb treeningpäev (29. aprillil), mil kõik võistlema saabunud osalised saavad võistluspargis oma sõiduliinid paika panna ning trikke harjutada.

Foto: Anna Dunaja

Simple Session tutvustab sel aastal esmakordselt BMXi ja rulasõidu kõrval Eestis viimastel aastatel populaarsust kogunud tõukerattasõitu, tuues kohale maailmas üha menukamaks kasvava ekstreemspordiala tipud, kelle päralt on väljak pühapäeval pooleks tunniks enne rulafinaale.

Kokku näeb sõitmas 9 oma ala tipp-tõukeratturit: USAst lendab kohale neljal korral tõukerattatrikkide maailmameistriks kuulutatud 20-aastane Dakota Schuetz, Suurbritanniast saabuvad valitsev maailmameister Jordan Clark ja hetkel maailma edetabeli teise koha omanik Lewis William ning kohal on ka põhjanaabrite parimad. Eestit esindab näidisala tugevas konkurentsis 2014. aastal Euroopa meistriks kuulutatud ning 2013. aastal MMil 15. kohale tulnud 16-aastane Roomet Säälik.

Foto: Simple Session

Kõigi pealtvaatajate vahel loosib Simple Sessioni esitleja XDubai mõlemal võistluspäeval ühe inimese, kes võidab koos kaaslasega 3-päevase reisi Dubaisse, kus kinni on makstud nii lennud kui ka hotell ning lisaks kuulub paketti eksklusiivne võimalus kogeda Dubai vinget skateparki XGrounds ja kohtuda XDubai sportlastega.

Pühapäevastest finaalidest teeb eksklusiivselt suurejoonelise ja põneva kommenteeritud otseülekande Red Bull TV, mis on vaadatav kõikidel moodsatel mobiiliseadeldistel, lisaks veel terve rea platvormide vahendusel: Apple TV, XBox 360, Amazon Kindle Fire, Samsung TV ja Google Chromecast. Kvalifikatsioonidest teeb esmakordselt eestikeelse kommenteeritud otseülekande Delfi TV ning eelvõistlustele saab otse kaasa elada ka Simple Sessioni kodulehel www.session.ee

Foto: Gert Nõgu

Simple Sessionit saadab läbi pika nädalavahetuse pöörane peoprogramm ööklubides ja peopaikades üle Tallinna.

Vaata lisa Simple Sessioni kodulehelt www.session.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles