Galerii: Maailma kuulsaim death-metal bänd Cannibal Corpse vallutas Tapperi lava (2)

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma kuulsaim death-metal bänd Cannibal Corpse vallutas reede öösel vastu laupäeva klubi Tapper lava.

Foto: Erlend Štaub

Cannibal Corpse pole kaugeltki vaid üks paljudest bändidest omasuguste seas. 1988. aastal sündinud brutaalse death metali masin on suutnud juba üle paarikümne aasta publikut hullutada, komblusjüngreid välja vihastada ning samas müüa vaid oma muusika ja maine najal tervelt poolteist miljonit plaati, mis on muusikamaailmas ilma põhivoolu meedia toetuseta märkimisväärne saavutus.

Kui veel lisada, et nende laulutekstid räägivad peamiselt surmast ja laibakäitlemisest selle kõige verisemas ja ligasemas võtmes, siis pole ime, et skandaalid on bändile kõike muud kui võõrad.

Senaator Bob Dole süüdistas asepresidendiks pürgides Cannibal Corpse'i oma naise traumeerimises ja Ameerika noorsoo allakäigus, ühel hetkel olid Austraalias keelatud kõik nende plaadid ning Saksamaal ei tohtinud bänd kuni aastani 2006 esitada lugusid kolmelt albumilt, teiste seas ka plaadilt "Tomb of the Mutilated", mille tuntuimat lugu "Hammer Smashed Face" mäletatakse eelkõige filmist "Ace Ventura: Pet Detective".

Foto: Erlend Štaub

Cannibal Corpse on saavutanud ekstreem-metali ringkondades kultusliku aura ja esiisa staatuse.

"Oleme saavutanud liidripositsiooni suuresti tänu oma muusika järjepidevusele," arvab bändi bassimees Alex Webster. "Teeme ikka 100% oma stiili ning proovime alati aidata edasi ka meiega tuuril olnud noori death metal bände.Nii et kui keegi meile kõlavaid tiitleid annab, siis tõenäoliselt on põhjuseks meie hoolivus kogu skene suhtes, mis pole aastakümnete jooksul kordagi vankuma löönud."

Foto: Erlend Štaub

Sadade tuhandete järgijate hulgast leiab ka selliseid kurioosume, nagu Acoustic Corpse, kes, nagu nimigi ütleb, mängivad oma eeskuju lugusid akustiliselt, omades repertuaaris selliseid klassikalisi ballaade, nagu "Fucked With A Knife", "Dismembered And Molested" ja "I Cum Blood".

Vaata mahukat pildigaleriid võimsast Tapperis antud live`st!

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles