Pildid: parim noor rätsep õpib Tallinna Tööstushariduskeskuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval ja neljapäeval, 20.-21. aprillil toimus Tallinna Tööstushariduskeskuses kutsemeistrivõistlus, kus noored rätsepa eriala õppurid näitasid oma rätsepatöö ja rõivaõmblemise oskusi. Parima rätsepa tiitli pälvis Tallinna Tööstushariduskeskuse õpilane.

Rätsepate kutsemeistrivõistluse parima soorituse tegid Tallinna Tööstushariduskeskuse õppurid – parima rätsepa tiitli pälvis Mari-Liis Tamm ning teise koha Mari-Helen Saarna. Kolmandale kohale tuli Merje-Liis Vaher Tartu Kutsehariduskeskusest.

Parimaks rätsepaks tituleeritud rätsepa eriala teise kursuse õpilase Tamme sõnul oli võistluse kõige suuremaks väljakutseks ülesande täitmine etteantud ajaga.

Võistlusülesandeks oli valmistada 10 tunni ja 30 minuti jooksul naiste voodriga jakk moedisainer Piret Pupparti moejoonise järgi.

«Jaki lõige meeldis mulle väga, kuid õmblemine disaineri juuresolekuta oli pisut keeruline, sest me ei saanud täpsustada ega küsida, millist tulemust just tema sooviks näha. Valminud jakk on kindlasti minu visioon tema joonisest,» kommenteeris Tamm ja lisas, et on võistluskogemusega väga rahul.

Kaubamärgi Uschanka looja, Eesti kunstiakadeemia moedisaini osakonna juhataja ning kutsemeistrivõistluse moejoonise autori Piret Pupparti sõnul oli võistlejate tase esmapilgul väga hea.

«Minu jaoks osutus kõige olulisemaks, et jaki paanid hoiaksid alaservas sümmeetriliselt. Ülejäänud jakk oli vormilt üsna minimalistlik ning seetõttu pöörasin tähelepanu sellele, et paanid hoiaksid võrdselt ja langeksid kohe ühte rütmi,» lisas Puppart.

Kujunevatel rätsepatel soovitab Puppart arendada oma proportsioonitaju.

«Olen sattunud koos töötama rätsepatega, kellel on väga hea silm, ning kes leiavad ja pakuvad lahendusi disaineri visiooni saavutamiseks. Hea rätsep on moeloojale kuldaväärt toeks,» märkis ta.

Võistlust korraldas SA Innove koostöös Tallinna Tööstushariduskeskuse ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Võistluse läbiviimist toetasid Mez GmbH, Brother ja ACG-Nyström Eesti.

Samal ajal toimusid Tallinna Tööstushariduskeskuses avatud uste päevad, mille raames said külastajad osa töötubadest, ekskursioonidest, moeetendustest ja võistlustest.

Näiteks toimus rätsep-stilisti eriala õpilaste moeshow «Mood&Arhitektuur»,  juuksurite loominguliste lõputööde esitlus «Teispoolsus» ning grimminurgas imeline muutumine. Avatud uste päevi külastas üle 400 huvilise.

Lisainfot tänavuste kutsemeistrivõistluste kohta leiab SA Innove kodulehelt: innove.ee/kutsemeistrivoistlused.

Kõikide kutsemeistrivõistluste kulgu ja galeriisid näeb kutseharidus.ee Facebooki fännilehel: facebook.com/kutseharidus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles