Galerii: Telliskivi loomelinnaku sünnipäevapidustused algasid meeleoluka kevadpeoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telliskivi loomelinnaku 7. sünnipäeva pidustused algasid neljapäeval Telliskivi Poetänava kevadpeoga, mil kõik loomelinnaku peotänava kauplused olid külla kutsunud eestimaiseid disainereid ning mahetootjaid ja korraldasid kohtumisi, töötubasid, degusteerimisi ja tootetutvustusi. 

Esmakordselt avasid poetänava fuajees oma hüpikletid Telliskivis tegutsevad disainistuudiod KÄT, WÖÖ, BTM Studio ning Kangasjuhe.

Sünnipäevaprogrammi tipphetkeks on 23. aprillil toimuv rahvusvaheline seminar «Kasutu linn?», mida korraldab loomelinnak koostöös Linnalaboriga! Seekord on seminari teemaks hoonete, ruumide ja maatükkide vahekasutus. Millega on tegu? Kas ja mida annavad linnaruumile hüpikpoed, kruusatud parkimisplatsid, konteiner- ja kortergaleriid, funktsionaalsed linnainstallatsioonid, tänavakohvikud jne? Kuidas mujal teadlikult ajutise egiidi all tühje ruume elavdatakse ja mis plaanid on ajutise kasutuse edendamisel Eestis? Kuulata saab häid näiteid Bremenist ja Riiast ning põnevaid plaane Valgast ning Tallinnast.

Reedel, 22. aprillil toimub Telliskivi Loomelinnaku sünnipäevakontsert Jazzkaarel, kus esineb Hidden Orchestra, kes segab efektselt kokku klubimuusikat, jazzi ja klassikalise muusika elemente. Samal õhtul kl 23 algab ka peosarja TIKS eestvedajate juhtimisel Loomelinnaku ja Jazzkaare PIDU F-hoones, mis annab võimaluse pärast sünnipäevakontserti tantsima minna. 

Kaks spetsiaalselt sünnipäevaks loodud linnakuretke viivad huvilisi Telliskivi Loomelinnaku õuedesse, hoonetesse ja katusele. Ekskursioonid teeb unikaalseks võimalus kohtuda Telliskivis igapäevaselt tegutsevate ettevõtete ja loomeorganisatsioonide esindajatega, kes avavad oma lugusid seoses Telliskiviga. 22. aprilli õhtul toimub inglisekeelne ekskursioon, mis annab võimaluse piiluda Erinevate Tubade Klubi, Bueno Gourmet’i, Müürilehe telgitagustesse ja kohtuda disainer Tjin Nelemansiga. Pühapäeval, 24. aprillil on erikülalisteks naturaalsete viimistluskaupade müüja Safran ning trendikas kohalik rõivabränd WÖÖ. Mõlemal ekskursioonil saab minna ka katusele

Loomelinnaku sünnipäeva traditsiooniliste sündmustena on kavas 23. aprillil ehk laupäeval toimuv suur kirbuturg ning 24. aprillil ehk pühapäeval aset leidev taimetoidupäev. Maitsta saab taimset pär

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles