Märt ja Priit Pius rääkisid elust diabeetikuna: pärast kümmet aastat on ikka tunne, et see on värske asi (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERR

Priit Pius kinnitas «Ringvaates», et tegelikult on tõesti olemas elu enne ja pärast diabeedidiagnoosi, mis erinevad teineteisest suures osas. 

«Kuigi see haigus on mul juba kümme aastat olnud, siis mul on ikkagi tunne, et see oleks justkui värske asi - ma mäletan siiani, kuidas oli olla ilma diabeedita,» ütles Pius.

Märt Piusi sõnul on vanuse kasvades palju lihtsam selle haigusega olla, vahendab Menu.

«Ma olen juba umbes viimased kümme aastat käinud iga päev seljakotiga, sest kaasas peavad olema süstlad ja glükomeeter - mina kannan lisaks kaasas ka mingit vedelikku ja küpsisepakki, kuna vastasel juhul võib ära minestada, kui veresuhkur liialt langeb,» ütles Priit, et asju on liiga palju, mis lihtsalt ei mahu muul moel ära. 

Märt tõdes kõrvalt, et tema sooviks saada ilusat meestele kujundatud käekotti, kuhu mahuksid diabeetiku jaoks vajalikud asjad täpselt ära.

Tänavuse heategevusjooksu Rat Race toetus läheb Eesti laste ja noorte diabeedi ühingule kümnele I tüüpi diabeeti põdevale lapsele insuliinipumba ostmiseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles