Õukonnaekspert viitega Carl Philipi pojale: kuninglikes peredes on tähtsad ja vähetähtsad lapsed (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Sofia ja prints Carl Philip
Printsess Sofia ja prints Carl Philip Foto: SCANPIX

Rootsi kuninglik pere teatas, et eile õhtul sünnitas prints Carl Philipi naine, printsess Sofia paari esimese lapse, kes on poeg.

Rootsi meedia teatel on väike prints Rootsi troonipärimisjärjekorras viies, temast eespool on kroonprintsess Victoria, printsess Estelle, prints Oscar ja vastsündinu isa, prints Carl Philip.

Enne Carl Philipi ja Sofia lapse sündi oli troonipärimises viiendal kohal printsess Madeleine, kes langes kuuendale kohale.

Carl Philipi sõnul meenutab tumedate juustega poeg oma näo poolest nii teda kui ta naist.

Lapse isa sõnul on nad perega kaalunud, mis nime laps saada võiks, kuid lõplikku otsust ei ole veel tehtud. Rootsi meedia spekuleeris, et poiss võib nimeks saada Bertil või Johan.

Carl Philipi esimene laps sündis natuke aega enne kuningas Carl XVI Gustafi 70. juubelit, mis leiab aset 30. aprillil.

Väljaande Kuningliga Magasinet peatoimetaja Roger Lundgreni sõnul on kuninglikes peredes tähtsad ja vähetähtsad lapsed ning Carl Philipi poeg on «vähetähtis».

Lundgreni andmetel muretseti kuninglikus peres, et Carl Philipi ja Sofia poeg sünnib samal päeval, mis on kuninga sünnipäev.

«Lapse jaoks ei ole just lõbus, kui su vanaisa on kuningas ja sul on temaga samal päeval sünnipäev. Kogu tähelepanu läheb vanaisale,» selgitas ekspert.

Rootsis ei ole uue printsi ümber olnud sellist meediakära nagu oli kroonprintsess Victoria poja, prints Oscari ümber, kes sündis seitse nädalat tagasi.

Õukonnaeksperdi Sten Hedmani teatel on selleks mitu põhjust, põhiline põhjus olevat, et nüüd sündinud laps on troonipärimisjärjekorras madalal ja tema võimalus valitsejaks saada olematu.

«Võib-olla on see küüniline, kuid kuninglike perede lastel on hierarhia. Mida lähemal võimalusele troonile jõuda, seda tähtsamad nad on,» nentis Hedman.

Carl Philip ja Sofia Hellqvist abiellusid möödunud aasta juunis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles