Malaisia koolis tekitas «tume kuju» massihüsteeria

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Malaisias Kota Bharus suleti möödunud nädalal «tumeda kuju» tõttu SMK Pengkalan Chepa 2  keskkool, kuna tekkis massihüsteeria.

Nii õpetajad kui õpilased, keda on kokku umbes 100, nägid «tumedat kuju» kolmel päeval, edastab The Telegraph.

Võimud sulgesid möödunud neljapäeval kooli ja kutsuti nii islami kui kristliku kiriku eksperdid, kes tegelevad eksortsismi ehk kurjade vaimude väljaajamisega.

Eksortsistide puhastavatest rituaalidest hoolimata jätkus kummalise fenomeni nägemine ja kuuldi karjatusi.

«Õpilased on juhtunust häiritud, me ei tea selle põhjust. Kool asub vanas hoones, lapsed ei käitu alati kõige korralikumalt ja nad viskavad prügi maha. Võimalik, et laste tegevus solvas mõnda džinni või vaimu,» lausus kooli esindaja.

Selles koolis õpetajana töötava Norlailawati Ramli teatel nägi ka tema kummitust ja koolis on olukord seni kontrolli alt väljas.

Teise õpetaja, Kamariah Ibrahimi teatel oli kummaise kuju nägemine hirmutav.

«See kummitus tahtis minu kehasse tungida, kuid mu kolleegid takistasid seda, lugedes koraanist vaimudevastaseid lõike. Mulle tundus, et mu pea plahvatab, silmist voolasid pisarad. Siis hakkasin omaette valju häälega lugema lõiku koraanist ja mul hakkas kergem,» meenutas õpetaja.

Koolis kuju näinud tegid temast fotosid, mis jõudsid Twitterisse.

Inglasest sotsioloogi Robert Bartholomew sõnul on Malaisia kooli juhtum nagu psühholoogiaõpikust. Palju inimesi oli koos samas hoones, nad mõjutasid üksteist ja selle tõttu hakati nägema sama asja. Paljudel juhtudel tekivad inimestel samaaegselt oksendamine ja minestamine.

«Malaisias on ebausk ja vaimudesse uskumine seni tugev. Selle tõttu võisid paljud näha olendit, keda tegelikult ei olnud,» nentis Bartholomew.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles