Lendava spagetikoletise kirik laulatas Uus-Meremaal esimese paari (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendava spagetikoletise kiriku sümbol, mis koosneb spagetidest ja lihapallidest, koos Michelangelo kuulsa maali «Adama loomine» tegelasega
Lendava spagetikoletise kiriku sümbol, mis koosneb spagetidest ja lihapallidest, koos Michelangelo kuulsa maali «Adama loomine» tegelasega Foto: Wikipedia.org

Uus-Meremaal laulatas The Church of the Flying Spagetti Monster (lendava spagetikoletise kirik) sealse esimese paari, kuna selles riigis saab nimetatud kirik ametlikult tegutseda.

Uusmeremaalanna Marianna Fenn ja inglane Toby Ricketts, kes mõlemad on pastafarianid, läksid möödunud nädalalõpul paari Christchurchi lähistel Akaroa sadamas, edastab The Guardian.

Uus-Meremaa võimud andsid lendava spagetikoletise kirikule ametliku tegevuse ja paaride laulatamise loa 2015. aastal.

«Me ei plaaninud abielluda, sest meie kooselu on ka ilma abieluta suurepärane. Kuid siis saime teada võimalusest, mis võimaldab laulatada humoorikal ja lõbusal viisil  ning tegime asja ära,» teatas Ricketts.

Abiellujad olid riietunud «Kariibi mere piraatide» stiilis ning sõrmused olid pastamakaronist. Pruut lubas, et lisab pasta keeduvette alati soola.

The Church of the Flying Spagetti Monster kiriku asutas 2005. aastal tollane Oregoni ülikooli füüsikatudeng Bobby Henderson. Selle kiriku asutamine oli Hendersoni vastusamm Kansase osariigi otsusele lubada koolides õpetada kreatsionismi koos evolutsiooniteooriaga.

Evolutsiooniteooria kohaselt on meie planeet miljardeid aastaid vana ja liigid on tekkinud järkjärgult, kuid kreatsionistide arvates lõi jumal maailma vaid paartuhat aastat tagasi just sellisena nagu me seda tänapäeval tunneme.

Lendava spagetikoletise kirik on saanud ametliku tegevusloa vähemalt viies riigis, lisaks Uus-meremaale näiteks Hollandis ja Tšehhis.

Sellel kirikul on oma uskumustekoodeks, mis väidab, et paradiisis on jumalikud stripiklubid ja õllevulkaan, millest saab jahedat õlut. Põrgus seevastu on soe õlu ja stripparid jagavad suguhaigusi.

Palvete lõpul ei lausuta sõna «aamen» nagu kristlikes kirikutes, vaud «ramen», mis tähendab hiina nuudlit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles