Hiiglaslik «Noa laev» päästab inimkonna katastroofist?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Arc
The Arc Foto: livegreenblog.com

Venemaa arhitektuurifirma Remistudio pakkus välja lahenduse juhuks kui maailmamere pind märgatavalt tõuseb ja peaaegu kõik üle ujutab.

Tegemist on futuristliku klaasist«Noa laevaga», mis oma kujult meenutab teokarpi, kirjutab Huffington Post.

Arhitektide sõnul on The Arc nime kandvas ehitises arvestatud, et inimestel tuleb seal pikemat aega elada. Seal on pidev õhuvahetus, saab puhast vett toota ning taimi kasvatada.

«Saime selleks idee maailmas pidevalt toimuvatest üleujutustest. Me ei tea, mis tulevik toob, kuid maailmamere pind võib tõusta ning suure osa maast ja linnadest enda alla matta,» selgitasid leiutajad.

Samuti peaks see ehitis vastu pidama ka maavärina ja muude looduskatastroofide korral.

Tha Arcil on ka päikesepaneelid ja vihmavee kogumissüsteem. See on aga kaetud õhukese läbipaistva materjali ETFEga ehk eteentetrafluoreteenplastiga.  See materjal laseb läbi valgust, kuid peab kinni soojust ning ei purune kildudeks nagu klaas. ETFE külge ei jää ka mustus, kuna vihm peseb selle sealt kergelt maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles