«Eesti TOP 50» võiduvideo on August Hunti «Thomas Malthus on surnud, mu arm»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli ­August Hunt liikmed Mirko Miilits (vasakult), Norman Salumäe ja Harri Uljas. ­
Ansambli ­August Hunt liikmed Mirko Miilits (vasakult), Norman Salumäe ja Harri Uljas. ­ Foto: Erakogu

1. jaanuaril näitas ETV2 viietunnises maratonsaates «Eesti TOP 50» lõppeva aasta kodumaiste muusikavideote paremikku. Poolesaja video seas, mille pingerivi kujunes detsembri lõpus rahvahääletuses, sai esikoha noore poprock-bändi August Hunti video „Thomas Malthus on surnud, mu arm». Video režissöör on Andzei Matsukevits.

August Hunti kitarristi Mirko Miilitsa sõnul on bändi liikmetele see tulemus siiani uskumatu. «Oleme ikkagi uued tulijad muusikamaastikul ja meil pole olnud isegi arvestatavat raadiohitti. On aus tunne, et Andzei ja Vanaisa (video operaator) suur töö on vilja kandnud ja vaatajate poolt sooja vastuvõtu osaliseks saanud. «Eesti TOP 50» võidule eelnev video edu «Eesti TOP 7» edetabelis andis meile jõudu teha veel rohkem proove, et saada paremaks live-bändiks. Loodame siiralt «ETV TOP 7» saate  jätkumisele, sest see on hetkel ainuke arvestatav väljund kodumaistele muusikavideotele. Nii et kel vähegi jaksu ja ettevõtmislusti, siis soovitame julgelt musavideosid teha!» rääkis Mirko Miilits.

Ka video režissöör Andzei Matsukevits väärtustab võitu väga ning on rahul, et energia ja aeg olid suunatud õigesse kohta. «Videot vaadates võib ju tunduda, et see sündis üleöö, ent tegelikult oli pärast kuu aega järjest kestnud võtteid hetki, mil olime nõus alla andma,» tunnistas Matsukevits. «Videot tehes mõtlen alati kaugemale kui enda sõprade ja vanematele, seega on väga lahe kuulda, kui mõni töö on ka teistele meeldinud või isegi rahvahääletusega aasta videoks valitud.» Matsukevits usub, et ETV2 saade annab 50 protsenti kogu motivatsioonist iga muusikavideo tegemisel. «Internetti saab videosid laadida igaüks, aga telekasse mitte. Saate püstitatud tase ja kvaliteet motiveerib tegema videoid paremini ja seab kõrgema ülesande.»

ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet täiendas võidumeeste öeldut: «Kuna Eestis puudub muusikatööstus ja videod toovad harva tagasi sinna investeeritud vaeva ja raha, näitab video olemasolu seda, et bänd defineerib oma loomingut kunstina ja näeb end osana Eesti kultuuripildist. Nii on muusikavideote aasta edetabel üks paremaid lühifilmide programme lõppenud aastast!»

Rahva valikut ja oma isiklikke lemmikvideoid kommenteerisid uusaasta videomaratonis muusika- ja visuaalkultuuri asjatundjad - filmirežissöör ning Balti Filmi- ja Meediakooli õppejõud Liina Paakspuu, Alo-TV programmijuht Jaan Kalmus, lauljatar Hannaliisa Uusma, graafiline disainer ja MTV Eesti endine saatejuht Martin Veisman ning luuletaja ja muusikakriitik Siim Kera.

«Eesti TOP 50» valimikus esindatud videote enamikku on esitletud ka ETV2 iganädalases edetabelisaates «Eesti TOP 7» ning  pühapäevastes temaatilistes videoretrospektiivides.

ETV2 jätkab ka alanud aastal uute kodumaiste muusikavideote tutvustamist ja populariseerimist igal teisipäevaõhtul saates «Eesti TOP 7». Saate juht on Marten Kuningas, toimetaja ja režissöör Ingrid Kohtla.

Vaata videot «Thomas Malthus on surnud, mu arm»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles