Charles Mansoni sekti kuulunud naine võib pääseda tingimis karistuse alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leslie Van Houten
Leslie Van Houten Foto: SCANPIX

USA kurikuulsa sektijuhi Charles Mansoni sekti kuulunud naine võib pääseda tingimisi karistuse alla, kuna California apellatsiooninõukogu tegi vastava ettepaneku.

Charles Mansoni sektiliikmed mõrvasid 1969. aasta suvel seitse inimest ning siis 19-aastane Leslie Van Houten mõisteti kahe inimese tapmises süüdi, edastab AP.

Van Houten tunnistas kohtuprotsessil, et üht inimest pussitas ta vähemalt 14 korda.

Kohus on praeguseks 66-aastase Van Houteni tingimisi karistamise palve lükanud 19 korda tagasi.

Lõpliku otsuse Van Houteni kohta langetab mitte kohus, vaid California kuberner Jerry Brown.

Manson ja ta kaaslased tapsid kahe päevaga seitse inimest, kelle seas oli ka režissöör Roman Polanski rase abikaasa Sharon Tate.

Charles Manson ise tapmistes ei osalenud, vaid saatis seda tegema ajupestud kaaslased.

Massimõrva toime pannud Mansoni «perekonda» on palju kajastatud popkultuuris ja neist on tehtud film «Helter Skelter». Kohtudokumentide kohaselt oli Mansoni ja ta gängiliikmete eesmärgiks külvata erinevate inimgruppide vahele vihavaenu.

81-aastane Manson sai eluaegse vangistuse, mida ta kannab California vanglas. Mees on esitanud kohtule 12 korda tingimisi karistamise palve, kuid see on tagasi lükatud.

Järgmisel korral arutab kohus talle tingimisi karistuse võimaldamist 2027. aastal, kui ta on 92-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles