Muusikaprodutsent Sven Lõhmuse arvates ei teeni Eesti muusikamaastikul naised meestest vähem

Irene Tambek
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2016 gala, Sven Lõhmus, Laura Remmel, Tambet Mumma
Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2016 gala, Sven Lõhmus, Laura Remmel, Tambet Mumma Foto: Erlend Štaub

Tänase võrdõiguslikkuse ja võrdse palga päeva puhul uurisime naismuusikutest koosneva muusikaagentuuri Moonwalk produtsendi Sven Lõhmuse ja mänedžeri Tambet Mumma käest, kas Eesti naislauljad teenivad täna sama palju kui mehed. 

Viimasel ajal on päevakohaliseks kerkinud teema Eesti teatrites esineva palgalõhe kohta. Kas probleem on sarnane ka muusikamaailmas?  Eesti naismuusikutest koosneva agentuuri Moonwalk produtsent Sven Lõhmus probleemi ei samasta. «Täna teenivad naismuusikud kindlasti sama palju kui mehed,» kinnitab ta. 

Muusikamänedžeri Tambet Mumma arvates määrab muusika- ja meelelahutusmaailmas hinna eelkõige nõudlus ja oskus ennast kehtestada. «Kuna naised on aktiivsemad kontserdikülastajad, siis eks see võib-olla annab meeslauljatele teatava eelise. Samas kui artist müüb maja täis, siis ei ole kontserdi promootori jaoks tema soolisel eripäral mitte mingit tähtsust, hinna paneb lõpuks paika Exceli tabel,» sõnab ta ja lisab: 

«Instrumentalistide töötasu esimeseks määravaks faktoriks on alati pillimänguoskus. Minult ei ole veel seni selle põhjendusega ükski pillimees suuremat tasu küsinud, et ta on ju ikkagi mees.»

Moonwalki naisartistid on: Grete Paia, Laura, Mr. Happyman ja Getter Jaani. 

Kuigi Eesti muusikamaastikul on Lõhmuse ja Mumma arvates naised ja mehed samal pulgal, ei tähenda see seda, et meelelahutus- ja kunstivaldkonnas töötasud võrdsed oleksid. Erand kinnitab reeglit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles