Pilk peale! Avoid Dave avaldas värskele loole muusikavideo: kes pole laivis näinud, saab aimu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avoid Dave ja I Wear* Experiment andsid ühise kontserdi Rock Cafes, Taavi Paomets
Avoid Dave ja I Wear* Experiment andsid ühise kontserdi Rock Cafes, Taavi Paomets Foto: Marianne Ubaleht

Elektroonilist muusikat viljelev Avoid Dave avaldas värske muusikavideo loole «Dope», mis on esimene singel uuelt albumilt.

Avoid Dave on kahtlemata Eesti üks hetke põnevamaid elektroonika-artiste.  Bänd on alustanud tööd teise täispika stuudioalbumi kallal ning esimest singlit «Dope» on võimalik kuulata juba nüüd. Video singlile filmiti Kultuurikatlas toimunud kontserdil selle aasta veebruaris ning selle eesmärgiks on näidata Avoid Dave’i live-situatsioonis. Tegemist ei ole hariliku elektoonika-artistiga, kes laval olles lihtsalt play-nupule vajutaks. Avoid Dave’i live-kontsertidel saab nautida osavate muusikute etteastet ning oma silmaga näha, kuidas bänd end iga kord proovile paneb ning oma energia ja muusikaga nooli ka läbi kõige külmemate südamete tulistab.

Foto: Erakogu

Lugu «Dope» on Avoid Dave’i juhtfiguuri Taavi Paometsa sõnul dokumentaal-heliteos inimpahedest, mis kajastab ööelu rõõmu ja kurbust. «Täpselt nii nagu end oimetuks tarbinud inimesed ei saa alati aru, kus on maa ja kus taevas, on sellesse peidetud oma võlu, millesse paljud inimesed igal nädalavahetusel vabatahtlikult sukelduvad. Seda kutsutakse meelelahutuseks, probleemide matmiseks või sootuks sürreaalsusesse põgenemiseks. Meil kõigil on oma «Dope» - oma nõrkus, oma ämber millesse korduvalt astutakse ja mis sugugi kergelt jala otsast ära ei tule. Mingi piirini on see kõik väga tore ja lahe («dope»), kuid tuleb teha vahet tarvitamisel ja kuritarvitamisel,» räägib Taavi.

Video filmisid üles Martin Randalu, Karl Joonatan Karits ja Max Kazmirevski, post-produktsiooniga tegelesid Janar Aronija, Henri Piiroja, Mattias Naan. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles