Video: «sajandi nutikus» - Brasiilia pangaröövlid kerisid end fooliumisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia politsei avaldatud turvakaamera salvestise kaader fooliumis pangaröövlist
Brasiilia politsei avaldatud turvakaamera salvestise kaader fooliumis pangaröövlist Foto: Youtube

Möödunud laupäeval tahtsid Brasiilias Santa Catarina eeslinnas Praia Grandes kaks isikut, kes olid end keeranud fooliumisse, teha pangaröövi, kuid see kukkus neil läbi.

Brasiilia meedia teatas, et «sajandi nutikuse» tiitli võib anda kahele mehele, kes arvasid, et kui neil on foolium ümber, ei käivita nad  Banco do Brasil  panga harukontori häiresüsteemi, mis reageerib kehasoojusele ja -liikumisele ja nad saavad suure noosi.

Mehed unustasid aga ühe tähtsa aspekti – turvakaamerad, mille ette nad fooliumist hoolimata jäid.

«Nad lõhkusid pangahoone seina augu arvates, et fooliumit kandes häiresüsteemid ei käivitu. Nad ei arvestanud, et pangal on ööpäevaringne valvekaamerasüsteem, mille tõttu neid märgati,» teatas Santa Catarina politsei esindaja Cristian Dimitri.

Panga turvakaamera salvestistelt paljastus, kuidas kaks fooliumis meest tahtsid avada panga seifi ning neil oli selleks kaasas mitmeid tööriistu.

Politsei arvates võis meestel olla kas panga töötajate või panga väliste isikute näol abilisi, sest röövlid jõudsid põgeneda enne politsei saabumist.

Brasiilia politsei arreteeris juhtunuga seoses ühe isiku, keda kahtlustatakse meeste abistamises. Kaks panka murdnud isikut on kuulutatud tagaotsitavateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles