Elu24 Live/ Anu Saagimil käis külas tänavu oma Eesti Laulu debüüdi teinud Kéa

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 14. aprillil külastas Elu24 Live`i tänavu oma Eesti Laulu debüüdi teinud Kare Kauksi imekaunis tütar, lauljanna Kéa. 

Foto: Erlend Štaub

Eesti Laulu poolfinaali jõudnud Ketter Orav ehk Kéa ei ole avalikkusele seni küll väga tuntud, kuid on oma ema Kare Kauksi jälgedes astudes olnud muusikaga seotud terve elu. Siiski tunnistas muusik, et Eesti Laulu poolfinaali jõudmine oli tema jaoks väga suur ja meeldiv üllatus.

Foto: SCANPIX

Juba väiksest peale käis Ketter kaasas, kui ema Kare Kauks (pildil) andis laulutunde või käis esinemas.

«Ema on maininud korduvalt, et artisti töö on väga raske ja mõtle hoolikalt, kui sa tahad seda teha,» on Kéa oma varasemates intervjuudes tõdenud.

Eesti Laulu poolfinaali jõudmist looga «Lonely Boy» peab aga lauljatar tohutuks tunnustuseks. Kéa on varem kaks korda üritanud võistlusele pääseda. «Kolmas kord saada, see oli minu jaoks üllatus ja samuti kui seda nimekirja vaadata, siis ma pigem tundsin ennast edasipääsenute seas seal fännina,» avaldas ta.

Foto: Erlend Štaub

Lauludest, millega ta varem Eesti Laulu poolfinaalist välja on jäänud, ta lahti öelnud loomulikult ei ole.

«Palju on neid, kes ei saanud edasi, konkurents ongi Eestis tihe,» tõdeb Kéa ning meenutab, et kuigi on olnud veidi kurb, siis on ta suutnud ka pärast poolfinaalist välja jäämist kiiresti eluga edasi minna.

Enda jaoks peab ta selle aasta võistluslugude seas suurimaks üllatajaks aga Mick Pedaja lugu «Seis».

Foto: Erlend Štaub

Kéa tänavuse Eesti Laulu loo autoriteks olid Egert Milder, Robert Stanley Montes ja Ian Karell ning see valmis just spetsiaalselt Kéale esitamiseks.

«Egertil oli üsna kindel plaan ühe looga, mida ta tahab teha ja ta kujutas mind väga hästi ette seda laulmas. Ta hakkas kirjutama sellel hetkel kui ta oli minuga tutvunud, see ei olnud tal eelnevalt valmis,» rääkis muusik võistluslaulu saamise loo.

Kéa on varem katsetanud erinevate stiilidega, kuid pole kunagi varem välja andnud oma lugu. «Ma võin öelda, et ma veel 100 protsenti kindel ei ole, mis tulevikus Kéa stiil on, aga see on üks, mis on välja kujunenud meie protsessi käigus. Hetkel on see väga hingelähedane mulle,» rääkis ta võistlusloost.

Kuigi erialalt on Eesti Laulu poolfinaali jõudnud muusik hoopis juuksur, siis juba lapsepõlvest peale on muusika olnud tema jaoks esikohal ja asi, mida ta elus kõige enam teha tahaks.

Kéa käis Anu Saagimil külas neljapäeval, 14. aprillil. Vaata järele, mis saates toimus ja milliseid kuulsaid lugusid lauljanna esitas!

Foto: Erlend Štaub

Anu Saagim tänab outfit`i eest moebrändi Replay - Foorumi keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles