Pildid ja video: Bosnia «Indiana Jones» leidis enda väitel tõendi kadunud tsivilisatsiooni kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bosnia arheoloogi, kohalikuks «Indiana Jonesiks» ristitud Semir Osmanagići sõnul avastas ta tõendi ammukadunud tsivilisatsiooni kohta.

Osmanagići teatel leidis ta Bosniast Zavidovici lähedal asuvast  Podubravlje metsast suure kivikuuli, mis viitab mingile arenenud, kuid kadunud hõimule ja kultuurile, edastab iltalehti.fi.

Bosnialane avalikustas pildid ja teate leiu kohta kolm nädalat tagasi ning alates sellest on maailma meedias ja sotsiaalmeedias arutatud, mis see olla võib.

Teine bosnialane, Suad Keserovic mõõtis kivikuuli ära ning tema andmetel on kuuli diameeter 3,3 meetrit ja see kaalub umbes 35 tonni.

Selliseid kivikuule on varem leitud Kesk-Ameerikast, kuid mitte Euroopast.

Osmanagići väitel oli piirkonnas veel selliseid kuule, kuid need hävitati 1970. aastatel, kuna kohalikud arvasid, et need sisaldavad kulda.

Bosnia geoloogiaekspertide arvates on leiu puhul tegemist looduslikul teel tekkinud ümarate kividega. Sama moodi lükkasid geoloogid ja arheoloogid ümber selle arheoloogi poolt kümme aastat tagasi esitatud väite, et Visoko oru püramiidid on inimeste kättetöö.

Osmanagić on kuulsust kogunud samuti skandaalse väitega, et natsi-Saksamaa juht Adolf Hitler põgenes Teise maailmasõja lõpul Lõunapooluse salabaasi ning Kesk- ja Lõuna-Ameerika püramiidid on ehitatud müütilise Atlantise tsivilisatsiooni järglaste poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles