Venemaa Kommunistlik Partei tahab punatähele autoriõigust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punatäht Heinekeni õllekastidel
Punatäht Heinekeni õllekastidel Foto: SCANPIX

Venemaa kommunistlik Partei ja kommunistid soovivad, et neil oleks nende armastatud punatähele autoriõigus.

Punane viisnurk on juba pikka aega tähistanud kogu maailmas kommunismi ja sotsialismi, kuid seda kasutavad oma toodetel ka näiteks sellised kuulsad firmad nagu Heineken, Macy´s, San Pellegrino ja Jetstar, edastab The Telegraph.

Venemaa kommunistid plaanivad esitada Vene valitsusele punase viisnurga autorikaitse palve.

Venemaa duuma esindaja Vadim Solovjov, kes on ka Kommunistliku Partei advokaat teatas, et nad tahavad saata vastavasisulise palve peaminister Dmitri Mevedevile.

«Välismaa firmad kasutavad punatähte kommertslikel eesmärkidel, kuid see on nii Venemaa kui kommunistide sümbol, mille tõttu seda tuleb kaitsta,» teatas Solovjov.

Solovjovi arvates võivad Vene firmad kasutada punast viisnurka, kuid vaid viisil, mis ei kahjusta selle sümboli mainet.

Osa firmadest, mis kasutab punast viisnurka oma sümbolina, asutati kaua aega enne  Nõukogude Liidu ja Venemaa Kommunistliku Partei tekkimist.

Samas tundub Venemaa Kommunistlik Partei mitte teadvat, et ei ole olemas ülemaailmset autoriõiguse seadust ning autorikaitse idee ei ole kooskõlas kommunistlike ideaalidega, kuna tegemist oleks siis eraomandiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles