Vägev! Jüri Pootsmann ja Mick Pedaja annavad suurkontserdi 29. mail Kultuurikatlas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pootsmann
Jüri Pootsmann Foto: Jö Paabu

Aasta meesartisti ja Eestit Eurovisioonile esindama suunduva Jüri Pootsmanni kõrval võtab 29. mai pühapäevasel laval koha sisse Eesti Laulul kriitikute soosiva tähelepanu ja publiku tugeva poolehoiu pälvinud Mick Pedaja.

Foto: Felix Laasme

Mick ja Jüri tunnevad teineteist juba ammu, olles mõlemad pärit Raplamaalt. Ühiskontserdi mõte on seega artistidele südamelähedane otsus ning lubab viia nemad koos publikuga hingestatud ja mitmekülgsele muusikalisele rännakule. Esitusele tulevad kahes osas mõlema artisti originaallood, suurkontserdile omast rõhku pannakse produktsioonilahendustele ja spetsiaalselt loodavatele lavakontseptsioonidele, kaasatakse visuaal- ja valguskunstnikke ning seotakse kahe artisti muusika vaid sel õhtul tekkivaks atmosfääriks. 

„Meil Mickuga on  - ma arvan – üsna sarnased väärtushinnangud laval olles. Mina lähen lauldes väga „sisse“ ja Micku puhul on see eriti võimas, kuidas ta laval enda muusikasse kaob ja kuulajad kaasa võtab. Sellest saab minu ja mu bändi jaoks seni suurim kontsert rahvaarvu ja produktsiooni mõõtmetes, tuleb võimas õhtu!“ kirjeldab Jüri ühise kontserdi ootusi.

Mick Pedaja on Raplast pärit laulja ja helilooja, kes on võtnud eesmärgiks tuua kuulajate kõrvadesse soojust ja rahu. Selleks ammutab ta inspiratsiooni loodusest ja inimestest, kes teda motiveerivad. Valminud loomingut iseloomustavad orgaanilisus, hõljuv kõlapilt ja kosmilised helimustrid. 2014. aasta novembris andis muusik välja enda esimese sooloplaadi nimega “Ärgake”.

„Oleme küll ammused tuttavad, kuid ei ole kunagi juhtunud kokku lavalaudadel. Pigem ikka legendaarses Rapla Kultuurimaja kohvikus,“ kommenteeris Mick ühte põhjustest, miks Jüriga koos kontsert anda. „Tegelikult on Jüri üks suurepärane inimene ja väga hea laulja ning saab olema päris põnev, kuidas meie erinevad stiilid ühises ruumis vähemalt selleks õhtuks hoopis teise värvi saavad. Peace!“

Telia Eesti juhatuse liikme Piret Mürk-Dubout sõnul on ühiskontserdi näol tegu maiuspalaga kõigile Jüri Pootsmanni ja Mick Pedaja loomingu austajatele, kuna ees on ootamas eriline õhtu eriliste artistide esitluses. „Alati on suur rõõm teha koostööd noorte ja andekate inimestega, kes on valmis katsetama uusi ja põnevaid ideid. Tuletame meelde kas või Jüri Pootsmanni ülipopulaarset trammikontserti. Usume, et mai lõpus toimuv ühiskontsert on võimas ja meeleolukas sissejuhatus nii koolivaheajale kui tervele suvele,“ märkis Mürk-Dubout. 

Telia andmetel on Jüri Pootsmannil juba täna muusikakeskkonnas Spotify üle 80 000 kuise kuulaja, mis teeb temast kohalikest artistidest ühe populaarseima tegija Spotifys. Tema lugusid on keskkonnas kuulatud sadu tuhandeid kordi. 

Kontsert 29. mail Kultuurikatlas. Uksed avatud 19:00. Ürituse algus 20:00. Piletid eelmüügis Piletilevis hinnaga 12 eurot. Esimestele kiirematele 10 eurot. Kontserdil kohapeal 15 eurot.

Üritus Facebookis.

Telia klientidele on piiratud koguses piletid 20% soodustusega. Lisainfo siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles