Pildid ja video: Prantsuse pagar müüb oma äri ta elu päästnud kodutule ühe euroga (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa idaosas Dole´is tegutsev pagar müüb oma äri ta elu päästnud kodutule ühe euroga.

62-aastane pagar Michel Flamant oleks võinud oma pagaritöökojas vingumürgitusse surra kui kodutu, 37-aastane Jerome Aucant, kes ta pagaritöökoja juures kerjas, ei oleks teda aidanud, edastab AFP.

Pagar langetas otsuse müüa oma pagarifirma tänutäheks ta elu päästnud mehele sümboolse ühe euro eest.

Flamanti sõnul on ta alati olnud suure südamega hoolimata sellest, et teda peetakse vahel kitsipungiks. Flamantil oli komme kostitada kodutut Aucanti hommikuti kohvi ja croissant´iga ning kodutu oli möödunud aasta detsembris pagaritööoja juures, kui ta nägi pagarit kokku vajumas. Ta sa sisenedes aru, et tegemist on vingumürgitusega ja kutsus kiiresti kiirabi.  

Pagar Flamant oli vingumürgituse tõttu 12 päeva haiglas, kuid samas tänulik, et kodutu oli lähedal ja talle appi tõttas.

Pärast haiglast väljasaamist pakkus pagar kodutule tänutäheks osalise ajaga tööd, kuid sai kiiresti aru, et Aucant sobib pagarina töötama.

Flamanti sõnul on ta nõus õpetama oma ametisaladusi neile, kes on nutikad ja kiired õppima. Aucant tegeleb pagarifirmas nii küpsetamise kui müügiga, alustades tööpäeva enne kukke ja koitu ning ta töötab kuuel päeval nädalas.

Flamant nägi Aucantis oma firma päästjat ka selle tõttu, et pagari kolm tütart ei ole isa ärist huvitatud ja nende arvates peaks isa firma müüma.

«Mis on elus põhiline, kas elamine või raha? Mind raha ei huvita, ma ei ole rikas, kuid saan hakkama. Tahan olla vaba ja nautida elu. Lisaks on mul nüüd inimene, kes naudib sama tööd, mida mina nautisin,» nentis prantslane.

Flamanti teatel õpetab ta Aucanti kuni septembrini, pärast mida ta jääb pensionile.

«Pärast seda sõltub Aucantist, kui hästi firmal minema hakkab. Jerome teeb tööd hästi ja ta oli selle võimaluse ära teeninud,» jätkas pagar.

Aucanti sõnul leidis ta töö, mille jaoks tal annet on, sest varasemad töökohad olid lühiajalised ja juhuslikku laadi.

Varem rastapatse kandnud Aucantil on nüüdseks siilisoeng  põhjusel, et pagaritöökojas on kuum ja seal tuleb järgida hügieenireegleid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles