Galerii! Avati värvikirev XVI Pärnu (m)Moodsa Kunsti näitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 9. aprillil toimus Pärnu Linnagaleriis aastate jooksul oluliseks kujunenud kunstisündmus - avati Pärnu (m)Moodsa Kunsti näitus, mis on pakkunud suurt huvi nii kunstipublikule kui ka kriitikale. 

Näitusel "Loomise mustrid" esinevad: 

Karl-Kristian Nagel, Janno Bergmann, Pusa, billeneeve, Margus Tiitsmaa (Sorge), Tanel Lebedev, Janek Karakatš, Indrek Aija, Marko Toomast, Envil Kasimov (Venemaa, Udmurtia), Yuri Kutsarjan (Venemaa, Udmurtia), Sergei Lavrov (Venemaa, Udmurtia).

Näituse kuraator: Andrus Joonas

Loomise mustrid:

„Poiss karjatab metsas sigu ja korraga leiab ta hiigelsuure puu, mille oksad kaovad pilvedesse.

„Tore oleks selle puu ladvast üle terve maailma vaadata,“ arutleb nooruk omaette. Ta ronib puu otsa, ronib terve päeva, aga ei jõua veel oksaharudenigi. Kätte jõuab õhtu ja tal tuleb öö veeta ühel oksatüükal.

Järgmisel päeval ronib ta edasi ja jõuab keskpäevaks puuvõrani. Alles vastu õhtut jõuab ta ühte külla, mis asub okste vahel. Seal elavad talumehed, kes teda kostitavad ja annavad talle ööseks peavarju. 

Hommikul ronib ta edasi. Keskpäeva paiku jõuab ta lossini, kus elab neitsi. Siin saab ta teada, et enam kõrgemale ronida ei saa.

Neitsi on kuningatütar, keda hoiab vangis kuri nõid. 

Noormees jääb nüüd printsesi juurde ja tohib kõigis lossi tubades käia; ainult ühte tupa keelab tütarlaps tal minna. Aga uudishimu on tugevam.

Ta teeb ukse lahti ja... “

/Carl Gustav Jung „Neli arhetüüpi: ema, taassünd, vaim, trikster“/

Näitus jääb Pärnu Linnagaleriis avatuks 7. maini.

Vaata galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles