Rammstein andis Saksa riigi kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rammstein -
Rammstein - Foto: SCANPIX

Saksamaa metalbänd Rammstein andis Saksa riigi kohtusse, kuna nende 2009. aasta album «Liebt Ist Für Alle Da» pandi musta nimekirja, milles on keelatud muusika.

Rammsterini selgitusel pidid nad 86 000 plaati müügilt eemaldama ja hävitama, edastab Deutche Welle.

Selle tõttu said nad vähemalt 66 000 eurot kahju, mida nad nüüd riigi käest tagasi tahavad saada.

Saksa riiklik kontrolliorgan, mis kontrollib ja paneb musta nimekirja noorte jaoks kahjulikku muusikat ja filme, lisas Rammsteini albumi keelatute hulka seitse aastat tagasi.

Samas keelati selle albumi müük, avalikkuses seal olevate palade esitamine, selle muusika rentimine ja salvestamine. Samuti ei tohtinud albumi muusikat reklaamida või panna sellist reklaami sündmustele, millel osalevad alla 18-aastased.

Kontrolliorgani arvates on noorte jaoks kõige kahjulikum pala « Ich Tu Dir Weh» , mis kriitikute sõnul reklaamib sadomasohhismi ja kondoomita seksi. Selles peetakse kõige ebasobivamaks lauset «hammustamine, löögid, käärid, saed, piitsad – ütle, mida sa tahad».

«Liebe Ist Für Alle Da» albumi kujundus on sünge: mustades riietes mehed nagu tükeldaksid laual olevat alasti naist.

Wikipedia: Rammstein on saksa metalbänd, mis tegutseb alates 1994. aastast. Seda loetakse Neue Deutsche Härte voolu alla kuuluvaks.

Rammstein sündis jaanuaris 1993, kui Till Lindemann, Oliver Riedel, Christoph Schneider ja Richard Kruspe võitsid Berliini muusikavõistluse, saades auhinnaks võimaluse lindistada demoplaat nelja looga. Nad palusid Paul Landersil ja Christian Lorenzil ansamblist Feeling B endaga liituda. Pärast seda alustati tööd esimese albumi «Herzeleid» kallal.

Rammsteini liikmed on pärit endiselt Ida-Saksamaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles