Galerii ja video! Avati näitus "Ära ole see, kes sa oled - ole ilus". Sest feminism on moes!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 7. aprillil avati Vaal galeriis Ultramelanhooli laulu nime kandev näitus "Ära ole see, kes sa oled - ole ilus". Kuraator Rebeka Põldsamil paluti kokku panna näitus, mis oleks avangardne ja samas populaarne. Paistab, et see ka õnnestus, sest ehkki Tallinnas avati sel õhtul mitu olulist näitust, jagus hulgaliselt publikut ka sellesse kunstisaali.

Põldsam rääkis näituse avakõnes, et feminism on moes ja see kõnetab. "Naise kuvand on teema, mille üle arutleda kunstisaalis, tänavatel, ajakirjanduses, pereringis, söögilauas, koolis, kus iganes."

Kuraator sõnas, et näitusega soovitakse kutsuda üles naisteajakirjandust enam avaldama julgustavaid ja ergutavaid naisi. "Meil on vaja juurde visuaalset ja kultuurilist mitmekesisust, emotsionaalselt liigutavaid ja mõtlemapanevaid lugusid nii meedias kui kunstisaalis, mida omavahel jagada, mis meid ühendavad. Nii need näituse kunstnikid pakuvad omamoodi peegeldust ühiskonnale, naiste kuvandile, meeste kuvandile, sookuvandile. "

Näitusel osalevadki kunstnikud, kes on oma vitaalsuse, juguse ja vaimukate ideedega viimastel aastatel silma paistnud. Näitusel on esindatud Alissa Šnaider & Kaja Kann, Mari-Liis Lill, Brit Pavelson, Edith Karlson, Liina Pääsuke, Eva Mustonen, Helena Keskküla, Elis Saareväli, Katja Adrikova, Triinu-Liis Rahe, Anna-Stina Treumund ja Sander Tuvikene.

"Näitusega ei rünnata kedagi isiklikult, vaid tahetakse kriitiliselt arutleda naiste kuvandi ja teiste loovate struktuuride üle," lisas kuraator.

Näitus jääb avatuks 7. maini.

Vaata galeriid ja kuraatori näituse avakõnet videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles