Merlyn Uusküla 90ndatest: kui sul Barbie oli, siis see oli kõige tegijam asi üldse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afterparty: "Päevad, mis ajasid segadusse" Viimsi talveaias
Afterparty: "Päevad, mis ajasid segadusse" Viimsi talveaias Foto: Viktor Burkivski

1990ndatest rääkides meenutatakse tihti seda, kui raske oli defitsiidi ajal asju saada. Radar käis filmi «Päevad, mis ajasid segadusse» näitlejatelt uurimas, millised olid 90ndatel need asjad, mida endale ihaldati.

Merlyn Uusküla kehastab filmis bravuurikat maatüdrukut. 90ndatesse jäi Merlyni lapsepõlv. «Kõik selle aja asjad olid minu jaoks uued, sest ma avastasin sellel ajal maailma,» ütleb Merlyn.

Merlyn oli üks neist, kes sai 90ndatel minna perega Soome ning sealne värviküllane Tiimari pood tekitas suurt elevust. «Kui ma sattusin Tiimari poodi, oli see täielik paradiis. Lihtsalt nii palju glitter'it ja värvipliiatseid ja pabereid. Mul ei lähe eluski see emotsioon meelest ära. Ma lihtsalt vaatasin ja imestasin ning ei uskunud oma silmi,» meenutab Merlyn.

Samalt reisilt sai Merlyn endale ka Barbie-nuku, mida tollal paljud tüdrukud endale ihaldasid. «Barbie oli kõikide väikeste tüdrukute unistus ja see oli tõesti selline asi, mis pidi olema. Kui sul Barbie oli, siis see oli kõige tegijam asi üldse,» ütleb Merlyn.

Barbie kõrval oli olulise tähtsusega veel üks b-tähega algav asi ning see oli banaan. «Kui banaani sai, siis see oli nii erakordne, et oleks võinud need koored ka ära süüa, sest see oli lihtsalt nii hea,» naerab Merlyn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles