Populaarse krimisarja «Sild» uue versiooni tegevus toimub Eesti piiril

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingeborga Dapkūnaitė
Ingeborga Dapkūnaitė Foto: SCANPIX

Skandinaavia krimisarja «The Bridge» ehk «Sild» uue versiooni tegevus leiab aset Venemaa ja Eesti piiril.

Sarjas mängivad Vene näitleja Mihhail Poretšenkov, kes kehastab uurijat Venemaa poolel, ning tema eestlannast ametikaaslase rolli on valitud Leedu näitlejanna Ingeborga Dapkūnaitė, kirjutab The Guardian.

Sarja tellis Vene telekanal NTV ning see jõuab eetrisse 2017. aastal. Sarja produtsendid peavad ajalehe andmetel läbirääkimisi Eesti teletegijatega, et sarja ka siinmail näitama hakataks.

Sarja originaalversiooni tegevus leiab aset Rootsi ja Taani piiril ning sellel on valmimas neljas hooaeg. Sari on olnud rahvusvaheliselt edukas ja seda vaatas Suurbritannias keskmiselt 1,5 miljonit inimest, mis on välismaa toodangu kohta väga hea tulemus. USA versioon toimus Mehhiko piiril ning kaks hooaega jooksnud sarjal oli viis miljonit vaatajat.

Eesti ja Vene sarnaneb originaaliga. Sündmustik hakkab lahti rulluma sellest, kui Narva sillalt leitakse surnukeha. 

Mihhail Poretšenkov. Foto: Scanpix
Mihhail Poretšenkov. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Sarjaga kaasneb juba parasjagu kõmu. Nimelt on peaosatäitja Poretšenkov alates 2014. aastast Läti mustas nimekirjas, kuna näitleja avaldas avalikult toetust isehakanud Donetski rahvavabariigile, vahendab Postimees. Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ütles toona Twitteris, et Poretšenkov «ei ole Lätis oodatud» ning et Läti jääb kindlaks rahvusvahelise õiguse rikkujate vastasele poliitikale kandis Vene näitleja musta nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles