Teadlased uurisid, kes on «Troonide mängu» tegelik peategelane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mängu» tegelane Tyrion Lannister, keda kehastab Peter Dinklage
«Troonide mängu» tegelane Tyrion Lannister, keda kehastab Peter Dinklage Foto: SCANPIX

Menuseriaali «Troonide mäng» fännid ja ka teadlased on pead murdnud, kes on seal tegelik peategelane, sest tegemist on keerulise ülesandega, kuna peategelaseks saanud on kõik järjest tapetud.

Briti Macalesteri kolledži teadlased Andrew Beveridge ja Jie Shan uurisid nii matemaatika, sotsioloogia kui arvutiteaduse abil seda seriaali ja selle tegelasi, edastab The Telegraph.

Nad lõid «Network of Thrones» tegevuskaardi tegelaste asukohtade ja suhtlusliinidega, mis andsid kõige tähtsama tegelase, keda saab pidada peategelaseks.  

Teadlased võtsid aluseks ka raamatu «A Storm of Swords», mis on üks teostest, millel «Troonide mäng» põhineb. Nad vaatlesid seal tegelaste suhtlusliine  ning kui kaks tegelast suhtlesid üksteisest iga 15 sõna tagant, oli olemas kindel liin.

See kahe tegelase liin ei pidanud põhinema sõprusel, kuna selles seriaalis ollakse pigem kõrilõikajad, mitte sõbrad.

Ilmnes, et tegelane, kellel on kõige rohkem suhtlusliine ja sellega koos ka mõju, saab pidada peategelaseks.

Peategelaseks osutus Tyrion Lannister, kellel oli võrreldes teiste tegelastega enim suhtlus- ja tegevusliine. Uuring tõi esile ta suure suhtluskogukonna, milles on nii liitlaseid kui vaenlaseid.

Tyrion Lannisterile järgnesid suhtlus- ja tegevusliinidega Jon Snow ja Sansa Stark.  

Kui fännid pidasid peategelaseks Daenerys Targaryenit ehk Draakonite Ema, siis neil tuli pettuda. Põhjus selles, et tal ei ole niipalju suhtlusliine kui kolmel varem nimetatud tegelasel ja ta tegutseb üsna isoleeritult.

«Daenerys annab samas aimu, mis saab edasi. Tuleb jälgida temaga seotud tegelasi ja liine,» selgitas Beveridge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles