Video: Tesla elektriauto sõitis Boeing lennukiga võidu (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
katse
katse Foto: aa

Austraalias Melbourne`i Avaloni lennuväljal sõitsid võidu Tesla S P90D elektriauto ja lennufirma Qantas Boeing 737-800 lennuk ehk toimus midagi stiilis «Top Gear» kohtus «Top Guniga».

Tegemist oli Austraalia lennufirma ja USA Calfornia autotootja mõõduvõtmisega, kelle sõiduk tugevam ja kiirem on, edastab Daily Mail.  

Qantas reklaamis sündmust järgnevalt: «Auto lennuki vastu. Kinnitage turvavööd, kuna algab duell, milles näeb kahte inseneri tippsaavutust teineteisega mõõtu võtmas».

Boeing 737 lendab umbes 1367 kilomeetrit tunnis, kuid kiirus õhkutõusmisrajal  on enamvähem 241 kilomeetrit tunnis.

Tesla Mudel S elektriautot peetakse kõige kiiremaks nelja uksega autoks, mis kunagi on ehitatud, kuna saavutab kiiruse nullist 100 kilomeetrini kolme sekundiga. Masina maksimumkiirus on 250 kilomeetrit tunnis.

Teoreetiliselt oleks Tesla pidanud lühimaal lennukile ära tegema, kuid videolt on raske öelda, kes oli võitja. Pigem jäi võistlus viiki hoolimata sellest, et alguses on auto kiirem.

Kui Boeing 737-800 jõudis õhkutõusmiskiiruseni, oli Tesla elektriautol maksimumkiirus ehk 250 kilomeetrit tunnis.

Boeing ja Tesla on teinud pikka aega innovatsioonialast koostööd.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles