Eesti Muusika Päevade heliloojad resideeruvad taimede keskel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
katse
katse Foto: aa

Homme, 5. aprillil seavad Eesti Muusika Päevade kunstiline juht Helena Tulve ja helilooja Tatjana Kozlova-Johannes ennast koos erinevate heliobjektidega sisse ümbritsetuna taimedest – heliloojad resideeruvad aianduskeskuses Hansaplant (Kangru tee 19, Kiili vald). Tegemist on sümboolse sissejuhatusega neljapäeval, 7. aprillil algavatele Eesti Muusika Päevadele, mille teemaks on sel korral “Roheline heli?”

“Läheme otsima rohelist heli. Kuna hetkel veel looduses võtab roheluse tekkimine natuke aega, siis läheme sinna, kus on aastaringselt roheline, “ rääkis helilooja Helena Tulve. “Võtame kaasa erinevad heliobjektid - kristallkausid, kellukesed jms ning loome kohapeal muusikat suheldes meid ümbritsevate taimedega ja saades neilt inspiratsiooni,” rääkis Tulve.

Muusikaline aktsioon on publikule avatud ning huvilistel on võimalik kogeda rohelise heli otsinguid Hansaplantis homme algusega kell 15.00

7.-16. aprillini toimuv festival Eesti Muusika Päevad kannab tänavu nimetust “Roheline heli?” ja pakub nädala jooksul kuulajale üle 30 esiettekande. LHV ja Eesti Muusika Päevade koostöös esmakordselt toimuv uue heliloomingu konkurss tunnustab ühte 2015. aastal maailmaesiettekandele tulnud teost, mille autor on eesti helilooja.

Võitja kuulutatakse välja 15. aprillil Eesti Muusika Päevade raames toimuval ERSO kontserdil. Kogu festivali programmiga saab tutvuda festivali kodulehel: www.eestimuusikapaevad.ee

Eesti vanima, alates 1979. aastast peetava muusikafestivali Eesti Muusika Päevad kava hõlmab mitmesugustest žanritest tuntud muusikuid ja ühendab eri kunstivorme. 2015. aastal tunnustati EMPi Euroopa festivalide kvaliteedimärgiga.

Festivali Eesti Muusika Päevad korraldab Eesti Heliloojate Liit, kunstilised juhid on heliloojad Helena Tulve ja Timo Steiner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles