«Päevad, mis ajasid segadusse» jõuab kinodesse juba sel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Päevad, mis ajasid segadusse» on režissöör Triin Ruumeti esimene täispikk linateos
«Päevad, mis ajasid segadusse» on režissöör Triin Ruumeti esimene täispikk linateos Foto: promo

Tuul viliseb autoakna vahel, aga ikkagi on nii kuum, et põletab huuled. Makist mürtsub Nancy «Hellalt hoia mind». Longero voolab libedalt kõrist alla. Lükkad oma pea kuklasse ja vaatad nokamütsi varjust taevasse ning mõtled: «Mida selle eluga küll peale hakata?» Ja siis sa tunned, et keegi võiks sind hellalt hoida küll.

Foto: aa

Alates 8. aprillist 2016 jõuab Eesti kinodesse süsimusta huumoriga vürtsitatud tragikomöödia «Päevad, mis ajasid segadusse».

Filmi tegevus toimub 1990. aastate teises pooles. Peategelane Allar (27) liigub ühelt südasuviselt Eestimaa peolt teisele, põrkudes kokku üha värvikamate tegelaste ja segasemate juhtumitega. Pingelised ja jaburad sündmused panevad Allari oma elu üle tõsiselt järele mõtlema ning ees ootab pöörane eneseotsing Eesti üheksakümnendates.

«Päevad, mis ajasid segadusse» on režissöör Triin Ruumeti esimene täispikk linateos, filmi peaosades mängivad Hendrik Toompere Jr ja Juhan Ulfsak.

Lisaks teevad filmis kaasa Jaanika Arum, Juss Haasma, Liina Vahtrik, Merle Palmiste, Taavi Eelmaa, Rasmus Kaljujärv, Reimo Sagor, Klaudia Tiitsmaa, Kait Kall, Merlyn Uusküla, Kethi Uibomägi, Onu Bella aka Igor Maasik jpt.

«Päevad, mis ajasid segadusse» tootis Kinosaurus Film, selle valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital. Filmi produtsent on Maie Rosmann-Lill ja operaator Sten-Johan Lill, stsenaariumi kirjutasid Triin Ruumet ja Greta Varts, filmi heliloojad on Hendrik Kaljujärv ja Karl Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles