Fotod ja ülevaade: ERKI Moeshow finaalkollektsioon «AMAZIGH»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kollektsiooni disainimeeskonda kuuluvad Anni Kivisto (sündinud 26. veebruaril, aastal 1993) ning Maria Garcia Castillejo, kunstnikunimega Maria Kahnwailer (sündinud 22. septembril, aastal 1990).  Mõlemad tudeerivad Eesti Kunstiakadeemias, kuid Anni õpib III kursusel moedisaini ning Maria I kursusel ehtekunsti eriala.

ERKI Moeshow finaalkollektsiooni «AMAZIGH» kirjeldus:

Põhja-Aafrika piirkonnas paikneb etniline grupp nimega AMAZIGH, kuhu kuuluvad naised on tuntud kui naismässajad. Nad võitlevad naisstereotüüpide vastu, mistõttu nende välimus sümboliseerib nende jõudu ning etnoloogilist identiteeti.

Foto: Liis Reiman

Ühendades AMAZIGHi naised Esimese Maailma edevate ning iseseisvate naisgruppidega, tekib imeline sümbioos ning harmoonia, mille sarnast tänase maailma hetkeolukorra kontekstist ei leia.

See kollektsioon räägib naistest, nende usust ja järjepidavusest, nende sõjakusest ja võimust, oskusest talletada ning edasi kanda traditsioone viisil, mis paneb meid uskuma, liikuma ning mõistma.

Foto: Liis Reiman

Kollektsioonis on kasutatud Põhja-Aafrika ühte tähtsamat käsitöö tehnikat – vaibakudumist, ning seda mitmel erineval moel. Kõik vaibatehnikat sisaldavad esemed on 100% käsitöö.

Foto: Liis Reiman

“Igal ajal, igal kultuuril, igal moraalil ja traditsioonil on oma vastav stiil, oma vastav õrnus ja karmus, ilu ja julmus, ta peab endastmõistetavaks teatavaid kannatusi ja talub kannatlikult teatavaid pahesid.” - Herman Hesse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles