Elu24 video! Tamur Tohver lavastusest “Hullumeelse blogi”: selles loos on palju toredaid hetki, kus me ennast ära tunneme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Polygon Teater on koostöös Soomes tegutseva teatri The Theatre of Black and White välja tulemas ülikaasaegse ja ühiskonnakriitilise lavatükiga “Hullumeelse blogi”, milles näeme väikese ametniku hinges toimuvat. Külastasime näitlejat otse sündmuspaigal, Sokos Hotel Viru Merineitsi restoranis.

Sotsiaalne tragikomöödia “Hullumeelse blogi” on kirjutatud vene klassiku Nikolai Gogoli teose  “Hullumeelse päevik” ainetel, mis Aserbaidžaani juurtega lavastaja Kamran Shahmardani sõnul jääb alatiseks aktuaalseks.

Laval näeme Tamur Tohverit, kes põhjendab teose valikut erinevates eluvaldkondades toimuvate tohutute muutustega, mis ei ole alati positiivsed. “Selge on see, et see lugu jääb alati rääkima väiksesest inimesest, kes tegelikult pole milleski süüdi, kes püüab kõike pakutavat avatult vastu võtta ja püüab olla teiste moodi,” sõnab näitleja. “Ja ühtäkki selgub, et seda kõike on liiga palju, need muutused on ettearvamatud,” lisab ta.

Foto: Laura Arum-Lääts

Tohver lubab, et selles loos on päris palju toredaid hetki, kus me ennast ära tunneme, selles on lustakaid ja päris napakaid kohti ning korrakski ei ole igav. “Endal on seda kohutavalt raske füüsiliselt mängida, aga ka kohutavalt tore. Siin on tegemist ju blogiga, iga päev on erinev seisund.”

Lavastust mängitakse Viru hotelli restoranis Merineitsi kõigest neljal korral: 2. ja 4. ning 27. ja 28. aprillil. Kasutage võimalust enne, kui lavastus rattad alla võtab ja festivalidele veereb!

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles