Jalgpallurite abieluvälised suhted annavad noortele halba eeskuju?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney
Wayne Rooney Foto: SCANPIX

Briti ekspertide arvates võivad jalgpallurite abieluvälised suhted noortele, eriti poistele halba eeskuju anda.

Briti valitsuse juures tegutseva lapsepõlve seksualiseerimise kahandamise komisjoni juhi Reg Bailey sõnul võivad miljonid noored, kellele on jalgpallurid eeskujuks, hakata abieluväliseid suhteid ja truudusetust normiks pidama ning hiljem sama moodi käituma, kirjutab The Telegraph.

«Paljudele noortele, eriti poistele ja noormeestele on jalgpallurid nagu näiteks John Terry ja Wayne Rooney eeskujuks. Nende käitumist, suhtlemist, riietust ja soenguid imiteeritakse. Kuid noored on mõjutatavad, nad võivadki hakata uskuma, et jalgpallurite käitumine on ainuõige,» lisas Bailey.

Ta jätkas, et praeguste jalgpallistaaride üleaisa löömine võib tulevikus mõjutada praeguste noorte fännide abielusid.

Bailey sõnul näitavad kõmuväljaanded jalgpallurite ebasoovitavat käitumist positiivses valguses.

Valitsuskomisjoni juhi sõnul haaravad noored kõike, mis ajakirjanduses nende lemmikute kohta ilmub, ka negatiivseid uudiseid. Ta kutsus meediaväljaandeid olema jalgpallurite ebasoovitava käitumise suhtes mittetolerantsed.

«Kui mõnest jalgpallistaarist on enda jaoks iidol tehtud, siis võidakse ka ta suhtumine üle võtta,» tõdes Bailey.

Teada on, et Wayne Rooney külastas prostituute kui ta abikaasa Coleen Rooney rase oli. John Terryl aga tekkis meeskonnakaaslase Wayne Bridge`i tüdruksõbraga suhe.

Jalgpallur Ashley Cole`i ja ta abikaasa Sheryl Cole`i suhe lõppes kui ilmus päevavalele, et mees on armukesi pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles